Csalók akarnak pénzt szerezni a Bookingon keresztül

2014-04-28 Exterior of the headquarters of Booking.com in Amsterda
2014-04-28 Exterior of the headquarters of Booking.com in Amsterdam, the Netherlands, 28 April 2014. Through the site hotel nights can be booked at a favorable rate. ANP LEX VAN LIESHOUT
Vágólapra másolva!
A Booking.com-mal az utóbbi időben sok probléma adódott, most pedig arra figyelmeztetik egymást a rajtuk keresztül szállást foglalók, hogy ne dőljenek be a fizetésük megerősítését kérő csaló e-maileknek.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo nemrégiben megírta, a Booking.com több szállásadó partnerének is tartozott a kifizetésekkel. Most azonban egy újabb probléma körvonalazódik a cég körül.

Az elmúlt hetekben többen is kapcsolatba léptek a brit Guardian magazinnal, miután a szállásfoglaló cég rendszerén belülről kaptak csaló e-maileket. Az ügyfelek éppen a szállodai bejelentkezéshez készültek, amikor a [email protected] címről érkezett egy e-mail.

A levélben az állt, hogy négy vagy tizenkét órán belül (ebben eltértek az egyes levelek) meg kell adniuk a bankkártya-adataikat a beágyazott linken keresztül, különben törlik a foglalásukat.

Az e-mailek a cég alkalmazásában is megjelentek.

A booking.com határozottan tagadta, hogy a rendszerét feltörték volna, és azt mondja, a hiba a partnerszállodák levelezőrendszereiben van. Az érintett hotelek szerint azonban náluk nem történhetett probléma.

Csaló e-maileket kapnak a Booking.com ügyfelei - a cég széttárja a karját Forrás: ANP/AFP/Lex Van Lieshout

A beszámolók szerint az e-mailek a megszólalásig hasonlítanak a hivatalosakhoz: a szokásos e-mail címről küldik őket, tartalmazzák a linket a foglaláshoz, valamint a tartózkodás összes részletét. Az pedig, hogy az üzenet az alkalmazásban is felbukkan, még inkább elaltatja az érintettek gyanakvását.

Egy áldozat, Kate Wright bankszámlájáról a csalók újra leemelték a már kifizetett szállás árát, miután válaszolt az e-mailre. Felhívta a Bookingot, ahol a call center munkatársai azt mondták neki, hogy ami szerinte történt, az egyszerűen lehetetlen. Végül a banktól visszakapta a pénzét - írja a Roadster.

A booking.com azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy ha bármilyen aggályuk van egy fizetési üzenettel kapcsolatban, ellenőrizzék a szálláshely fizetési szabályzatát az ingatlan hirdetési oldalán, vagy vegyék fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, amely éjjel-nappal elérhető.