Eladó egy szélmalomház, ahol egykor Marilyn Monroe is romantikázott

Marilyn Monroe és Arthur Miller
Marilyn Monroe és Arthur Miller
Vágólapra másolva!
Tizenkétmillió dollárért (négymilliárd forintért) eladó a Hamptons-i szélmalomház, ahol többek között Marilyn Monroe színésznő, Terence Stamp színész és Kurt Vonnegut regényíró is megfordult. 
Vágólapra másolva!

Mint az 1950-es években sok művész, irodalmár és színész, köztük Edward Albee, Jackson Pollock és Truman Capote, az ifjú pár, Marilyn Monroe és Arthur Miller is Hamptonsba utazott kikapcsolódni 1957 nyarán.

Marilyn Monroe és Arthur Miller Forrás: Getty Images

A sztárpár állítólag egy szerény házikóban húzta meg magát a történelmi Stony Hill Farmon Amagansettben, amelynek egy része ma Alec és Hilaria Baldwin tulajdonában van. A mára már inkább legendává vált történet szerint a lesifotósok által folyamatosan zaklatott szerelmespár azért, hogy kijátssza az újságírókat, a Quail Hillen szállt meg, az útról nem látható, rusztikus szélmalom házban, amit egyszerűen berendezett rezidenciává alakítottak át.

Monroe és Miller romantikus Hamptons-i menedéke, a szélmalomház, csak pár kilométernyire van a népszerű Atlantic Avenue Beach-től, és most 12 millió dollárért eladó. A közel 5,5 hektáros, fákkal körülvett területen lévő szélmalom lehetővé teszi a teljes elzárkózást a zajos külvilágtól, mivel két oldalról a Peconic Land Trust tulajdonában lévő védett földterület határolja.

A szélmalom a Quail Hill magaslatán áll, és az 1800-as évek közepén épült. Körülbelül 100 évig szivattyúzta a vizet a farmra, amelyen állt, de valamikor 1950 körül Samuel Rubin, a Fabergé parfümök alapítója rusztikus vendégházzá alakította át a háromszintes szélmalmot. Ez idő tájt a szélmalom hátsó részéhez hozzáépítettek egy konyhát, valamint egy hálószobát és egy fürdőszobát.

Az ingatlant 1967-ben Deborah Ann Light, az Upjohn gyógyszergyár jótékony örökösnője és wicca papnő vásárolta meg, aki a szomszédos 20 hektárt a Peconic Land Trustnak adományozta, egy southamptoni székhelyű földvédelmi nonprofit szervezetnek, amelynek alapító tagja volt.

A mintegy 120 négyzetméteres otthon ma is egy szerény menedék az Egyesült Államok egyik legexkluzívabb és legdrágább üdülőhelyén. Van benne egy hangulatos nappali, egy aprócska konyha, néhány hálószoba, mindezekhez csupán egyetlen fürdőszoba társul. A befejezetlen harmadik emeleten még mindig ott vannak a szélmalom mechanikai berendezései; egy fémfék tartja a szélmalom lapátjait.

A ház előterében van egy nagy téglából épített terasz. Picit távolabb van egy kétautós garázs, és egy kis kiegészítő épület, amit valamikor még művészeti stúdióként használtak.

A házat az évtizedek során mások is felfedezték, például Terence Stamp angol színész és Kurt Vonnegut író is.

A vendégházzá alakított szélmalomházról több csodaszép felvételt is megnézhet, ha IDE kattint.

Ahogy arról az Origo beszámolt, Monroe élete utolsó pár évében a Los Angeles-i Brentwood-ban élt, egy meseszép ingatlanban. A telket egy szomszéd nemrég megvásárolta, és teljesen ledózeroltatta volna az ingatlant, amiben a színésznő meghalt.

Forrás:Robb report