Karácsonyi élelmiszert hív vissza a Tesco, nagy a pánik

Tesco, angliai székhelyű nemzetközi kiskereskedelmi áruházlánc, áruház, bevásárlóközpont, illusztráció
A lorry driver for Arla Foods, a dairy products company makes a milk delivery to a Tesco supermarket in London on August 3, 2021. - Haulage companies are reporting issues with finding drivers due to an exodus of Europeans following Brexit and the Covid pandemic. (Photo by Tolga Akmen / AFP)
Vágólapra másolva!
Mollyal való lehetséges szennyezettség miatt a brit Tesco visszahívja egyik saját márkás termékét, a "Tesco Finest Apple & Cranberry Stuffing Mix" 130 grammos kiszerelését. A terméket feltétnek és tölteléknek lehet felhasználni más ételekhez, például karácsonyi süteményekhez.
Vágólapra másolva!

A brit Tesco közlése szerint a megnevezett saját márkás élelmiszer 2024. szeptember végi minőségmegőrzési dátummal rendelkező tételei "nem alkalmasak emberi fogyasztásra", írja az Independent.

A brit kiskereskedő azt közölte, hogy amennyiben a terméket megvásárlók visszaviszik valamely üzletbe az árut, hogy annak vételárát blokk nélkül is visszatérítik.

A mollyal szennyezett termék miatt figyelmeztetést adott ki az illetékes brit élelmiszetbiztonsági hivatal is. A hatóság szintén arra kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el megadott lejárati dátumú terméket. Egyben hangsúlyozták: a termék más lejárati dátumú tételei biztonsággal fogyaszthatók, illetve felhasználhatók.

Cikkünk kiemelt képén áruszállítást végeznek egy brit Tesco Express üzletbe / forrás: AFP/Tolga Akmen