Ezek a világ legdrágább csokijai - nem fogja elhinni, mennyibe kerülnek

csokoládé egészségügyi hatásai
Vágólapra másolva!
A csokoládé már régóta egyfajta örömforrás, a szájban olvadó érzéstől a frissen kinyitott doboz gazdag illatáig olyan csemege, amelyhez sokan a kényelmet, az ünneplést, sőt a szerelmet társítják. Számos olyan csokoládégyártó van világszerte, amelyek újradefiniálják ezt a finom édességet: termékeik a maguk nemében igazi remekművek, rendkívül igényes kidolgozásúak, és szinte túl tökéletesek ahhoz, hogy elfogyasszuk őket. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább csokoládéit, amelyeknél elmosódik a határ a gasztronómia és a művészet között. 
Vágólapra másolva!

5. Dick Taylor Chocolate

Adam Dick és Dustin Taylor utazását a kézműves csokoládé világába a kézművesség iránti velük született szenvedélyük ihlette. A famegmunkálásban és a hajóépítésben hosszú múlttal rendelkező duó a 2000-es évek végének kézművescsokoládé-mozgalmához vonzódva hasonlóságot fedezett fel a famegmunkálás mestersége és a csokoládékészítés művészete között.

2010-ben indították el a vállalkozásukat. Esetükben nem csupán csokoládégyártásról van szó, hanem egy élmény összeállításáról, hasonlóan ahhoz, amikor egy fából megszületik a nagy mű.

A legdrágább változat: Dick Taylor Straight Bourbon Whiskey 70%
Ára: 14,49 dollár (kb. 5000 forint)
Súlya: 57 gramm
Grammonkénti ára: 0,25 dollár (kb. 88 forint)
Származási ország: USA

Lapozzon, a világ negyedik legdrágább csokoládéja következik!