Itt a McDonald's megdöbbentő ünnepi bejelentése

McDonald's, egyszer használatos műanyag
Vágólapra másolva!
A dolgozók és családjaik érdekeit szem előtt tartva, december 24-én reggel 6 órától zárva tartanak a hazai McDonald's éttermek – áll a vállalat Origóhoz eljuttatott közleményében. A kezdeményezés nem új, hiszen a Progress Étteremhálózat Kft. által üzemeltetett éttermek többsége az elmúlt években is zárva tartott ezen a napon, illetve jellemzően december 25-én is. Ugyanakkor idén még szélesebb körben, a franchise üzleteket is bevonva hozott erről döntést a vállalat.
Vágólapra másolva!

December 24-én idén zárva maradnak a McDonald's hazai egységei.

A 113 étterem közül csupán a budapesti Aréna Mallban és a MOM Parkban található éttermek jelentenek kivételt, mivel ott a bevásárlóközpont előírta a nyitvatartást.

– áll a cég közleményében.

„Vállalatunk számára kiemelten fontos, hogy kollégáink családtagjaik és szeretteik körében, nyugalomban tölthessék a karácsonyi ünnep időszakát. A korábbi évek során már a hazai McDonald's éttermek többsége zárva tartott december 24-én, de az idei évben franchise-partnereinkkel közösen sikerült azt először megvalósítanunk rendszerszinten, hogy két egység kivételével minden éttermünk zárva lesz" – mondta Horváth Andrea, a hazai McDonald's éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. HR igazgatója.

Képünk illusztráció Forrás: Adrian Zoltan/kepszerk.hu/Adrian Zoltan

A McDonald's az első magyarországi étteremlánc, amely idén zárva tart december 24-én. Ahogy ugyanakkor az Origo megírta, számos kiskereskedelmi lánc döntött idén (illetve idén is) úgy, hogy szenteste napján már nem nyit ki, hogy dolgozóik családjuk körében készülhessenek az ünnepre. A Lidl és a Rossmann után a Mountex, majd a Spar és a Penny is hasonló tartalmú közleményt adott. Legutóbb egy nem élelmiszer jellegű kiskereskedelmi lánc, a Deichmann jelentett be zárva tartást december 24-re.