Hónapok óta nem volt telitalálatos az ötöslottón, már több milliárdot lehet nyerni

Vágólapra másolva!
Négy hónapja nem volt telitalálatos szelvény az ötöslottón, így egyedüli nyertes esetén már 3,7 milliárd forint a főnyeremény. Ez minden idők hetedik legnagyobb főnyereménye. A következő sorsolás szombaton lesz.
Vágólapra másolva!

A legismertebb itthoni lottón idén eddig kétszer vitték el a fődíjat, ebből az egyik február 24-én, amikor az ötöslottó történetének legnagyobb nyereményét, 6,5 milliárd forintot nyert valaki. A lottó 67 éves történelmében rengeteg érdekesség van, például a legkevesebb 4 találatos 2000-ben, a 42. héten volt. Ekkor 3 embert nyerte meg az eddigi legnagyobb 4 találatos nyerményt, 8,67 millió forintot. 10 évvel később megdőlt a legtöbb 4 találatos szelvény rekordja, ekkor 291 ember maradt le egy számmal a főnyereményről. Ők 164 020 forintot nyertek. 

Az ötöslottó nyereménye március 2-a óta növekszik, és mostanra elérte a 3,7 milliárd forintot. 

„Annak ellenére, hogy játékosaink már többféle módon adhatják meg az öt játékba küldött számot - az Okoslottó alkalmazásban például a telefon megrázásával - továbbra is sokan maradnak az évtizedes hagyománynál, miszerint a családtagok születési évét, vagy korát játszak meg.” - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt

Fotó: Szerencsejáték Zrt. 

A lottó történetében a legrövidebb halmozás mindössze 1 hét volt, a legtöbb pedig 39 hét. A főnyeremény a szabályok szerint 52 hétig halmozódhatnak, utána azonban nem. 

Abban az esetben, ha az 52. héten sincsen nyertes, akkor a részvételi szabályzat szerint a nyereményt a többi nyertes között osztják szét. Erre még soha nem történt meg. 

Ha valaki megnyeri a főnyereményt, akkor 90 napja lesz arra, hogy jelentkezzen érte, méghozzá a nagynyertes-vonalon. Erről a Szerencsejáték Zrt oldalán, vagy a lottózókban is lehet érdeklődni. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie. 

Ahogy korábban megírtuk, júliusban megújult, saját fejlesztésű Tippmix, illetve V-sport szelvényösszeállító és -követő mobilalkalmazást adott ki a Szerencsejáték ZRt. 

Június elején új, befogadó játszótertet adtak Kőbányán. Lovas tematikával, akadálymentesített játékokkkal várják a gyerekeket. 

Tavaly, 50 év után visszatért a lakásnyeremény, a 110 milliós lakáshoz egy berendezett konyha is járt. 

Májusban új kaparós sorsjegyeket adtak ki. Az 1500 forintért elérhető testvérpár, a Biliárd és Darts sorsjegyekkel 75 millió forintot, míg a nagytestvérüknek számító, prémium árkategóriát képviselő Szalon kaparóssal akár 150 milliót is nyerhetnek a legszerencsésebbek.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről