Több millió forintot keresett eddig a nem mindennapi mellékállásával egy népszerű TikToker

este esti felvétel FOTÓ FOTÓTECHNIKA mécses NAPSZAK síremlék sírkő TÁRGY TEMETŐ, mindenszentek ünnepe, halottak napja, temető, megemlékezés, mécses, galéria, 2023
Zalaegerszeg, 2023. október 29. Mécsesek Zalaegerszegen, a Göcseji úti köztemetőben mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt, 2023. október 29-én. Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg november 1-jén. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére. MTI/Katona Tibor
Fotó: MTI/Katona Tibor
Vágólapra másolva!
A 30 éves Shaun Tookey TikTokker 30.000 fontot keres sírtakarítással, ami elmondása szerint egy nagyon békés és nyugalmas munka.
Vágólapra másolva!

A 30 éves Shaun Tookey TikTokker tavaly májusban rábukkant egy olyan munkalehetőségre, amit csak nagyon kevesen vállalnak be. Azóta már túl van legalább száz sír kitakarításán, ezzel pedig nagyon sokat segít a halottak szeretteinek is. A férfi a munkájáról készített videókat a TikTokon is megosztotta, ezzel pedig ismert lett.

image

A családok 350 és 450 font közötti összeget fizetnek neki, hogy rendbe tegye szeretteik sírköveit - ez a feladat akár két órát is igénybe vehet. A maga nemében hiánypótlónak számító munka ötlete még akkor ötlött fel benne, amikor fakitermelő gyakornokként dolgozott egy temetőben, és fára mászva azon gondolkodott, hogy ki vajon ki gondozhatja az itteni sírköveket.

"Az ötlet már 12 évvel ezelőtt felvetődött bennem, de akkor még nem volt elég tőkém ahhoz, hogy belefoghassak ebbe a vállalkozásba" - mesélte a Wales Online-nak a fiú.

@thegravecleaner White marble kerbset deep clean lettering repainted For anyone looking for gravestone cleaning and maintenance please contact me! 07585468987 [email protected] #thegravecleaner#grave#gravestone#gravestonecleaning#cemetery#instagood#explore#story#asmr♬ original sound - The grave cleaner

Legtöbbször hétvégén dolgozik, de néha hétköznaponként is elvállal egy - két ilyen munkát. Habár nagyon szeretné ezt főállásban csinálni, de fél beleugorni a kiszámíthatatlan ismeretlenbe.

"Amikor egy temetőben takarítok, az emberek odajönnek hozzám, és azt mondják, nem is tudták, hogy létezik ilyen szolgáltatás az Egyesült Királyságban. Ez egy nagyon békés munka."

A TikTokon közzétett videóinak köszönhetően már egyre több ilyen feladatot kap, de ő is hirdeti magát, szórólapokat és névjegykártyákat osztogat. Naponta átlagosan négy sírt szokott kitakarítani, és nagyjából 30 percig tart, amíg eggyel végez, de nagyobb sírok esetében órákig is tarthat a takarítás.

A kép csak illusztráció Forrás: MTI/Katona Tibor

Az Origo írt egy olyan temetőről is, ahol egy hatalmas iPhone sírkő állít emléket egy fiatalon meghalt lánynak.

Az Origo bemutatta minden idők legbizarabb sírjait is.

Forrás: Mirror