Surányival több vezető is távozik a jegybanktól

Vágólapra másolva!
Még az új elnök, Járai Zsigmond beiktatása előtt több vezető beosztású szakember távozik a Magyar Nemzeti Banktól. Távozik többek közt a jegybank szóvivője, a humánpolitikai osztály vezetője, illetve néhány igazgató és vezető állású bankár is.
Vágólapra másolva!

Az új elnök beiktatása előtt néhány nappal már megindult az elvándorlás a Magyar Nemzeti Banktól. A Magyar Hírlap értesülései szerint több vezető beosztású szakember mellett számos középvezető is beadta felmondását. Távozik többek közt az MNB szóvivője, a humánpolitikai osztály vezetője, a titkárságvezető és néhány ügyvezető igazgató is.

Surányi György távozásával egy időben jó néhány vezető beosztású szakember is elhagyja a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), még mielőtt - a korábbi pénzügyminiszter - Járai Zsigmondot beiktatják elnöki posztjára.

Értesüléseink szerint már a héten kilép Blahó Miklós, az elnök médiatanácsadója, aki a szóvivői feladatokat is ellátta, és hasonló elhatározásra jutott több ügyvezető igazgató. Török László, a pénzkibocsátási ügyekért felelős vezető, Váradi László, a jegybank humánpolitikai vezetője távozik, s hasonlóképpen döntött Kajdi József titkárságvezető is. (Kajdi, mint ismeretes az Antall-kormányban államtitkári posztot töltött be és a Miniszterelnöki Hivatalt vezette.)

Az említetteken kívül több vezető állású bankár foglalkozik a távozás gondolatával.

(MTI)

Ajánlat:

Magyar Nemzeti Bank

Korábban:

Járai Zsigmond csak feltételekkel vállalná a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztét
( 2000 november 29.)