Szegeden építkezik a Goodwill Pharma

2008.09.06. 11:09

Mintegy félmilliárd forintos beruházással új központ épít a gyógyszermarketinggel, -disztribúcióval és saját márkás gyógyszerek forgalmazásával foglalkozó Goodwill Pharma Kft. Szegeden - tájékoztatta Jójárt Ferenc, a cég tulajdonos-ügyvezetője az MTI-t.

Az 1997-ben alapított, zömében családi tulajdonban álló cégcsoport tavaly vásárolt meg egy 8 ezer négyzetméteres ipari ingatlant a csongrádi megyeszékhelyen, a terület rehabilitációja már megkezdődött, s várhatóan az év végére el is készül a beruházás első üteme - mondta a szakember. Ekkor a vállalkozás központja átköltözik ide - tette hozzá.

A mintegy félmilliárd forintos beruházás második és harmadik szakaszában további irodákat és egy gyógyszer-nagykereskedelmi raktárbázist alakítanak ki az ingatlanon. A fejlesztés nyomán az 55-60 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport munkatársainak száma 30-40-nek növekszik a következő két-három évben - közölte az ügyvezető.

A vállalkozás az alaptevékenysége során képződő eredmény egy részét innovatív projektekbe fekteti be. A kutatások célja - amelyben a cég partnere az akadémia Szegedi Biológiai Központja és az SZTE Gyógyszerésztudományi Kara - a profit elérése mellett az is, hogy áttörést érjenek el egy-egy komoly betegség gyógyításában - fogalmazott Jójárt Ferenc.

A kutatások során egyrészt az emberi szervezetben nagyon kis mennyiségben jelenlévő, de rendkívül fontos szerepet betöltő, biológiailag aktív fehérjékkel - mint az inzulin, a növekedési hormon vagy az eritropoetin -, másrészt a módosított őssejtekkel foglalkoznak, amelyek az egyénre szabott gyógyítás lehetőségét rejtik magukban bizonyos örökletes vagy degeneratív betegségekben szenvedők számára - tudatta a szakember.

Jójárt Ferenc elmondta, hogy befektetők bevonásával, illetve pályázati forrásokból kutatóbázis létrehozását is tervezik új központjukban.

A fejlesztések mellett a földrajzi terjeszkedés is szerepel az idén a hazai piacon 1,6-1,7 milliárd forintos bevételt elérő cég tervei között. A vállalkozás 2003-ban jelent meg Szerbiában, ahol Richter Gedeon kizárólagos forgalmazója, és az idén várhatóan 700-800 millió forintos bevételt könyvel el. Képviseletet nyitott továbbá Koszovóban, valamint Bosznia-Hercegovinában - közölte az ügyvezető.

KAPCSOLÓDÓ CIKK