Végre kisüt a nap

Vágólapra másolva!
Szakadoznak a felhők, az Alföld és a Dunántúl déli részén lehet még hó.
Vágólapra másolva!

Szerdán a déli órákig továbbra is 60-65 kilométer/órás lökésekkel fúj az északi szél a Nyugat-Dunántúlon. A szél többfelé megerősödik, a legkevésbé Közép-Magyarországon kell erre számítani.

Észak felől elvékonyodnak a felhők. Délnyugaton, délen lesznek még borult területek, az ország nagyobb részén azonban több órára kisüt a nap.

A Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon kora délutánig időszakosan számítani lehet kisebb havazásra, emiatt néhol hólepel, de maximum 1 centiméternyi friss hóréteg alakulhat ki. Másutt nem valószínű csapadék.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 Celsius-fok között alakul; ahol erős a szél, ott több fokkal még hidegebbnek tűnik az idő. Késő este már lehet fagy, mert +2 és -3 fok közé hűl a levegő.

Hidegfronti fejfájás, melegfronti álmatlanság

A Kárpát-medence időjárását most az befolyásolja leginkább, hogy magasnyomás nyúlik be Nyugat-Európa fölé. Az anticiklon területén változóan felhős az ég, keleti peremén pedig csupán 1 és 5 fok közé emelkedik a hőmérséklet, és átmenetileg hideg és szárazabb levegő áramlik Magyarország fölé.

Emiatt megszűnik a hidegfronti hatás, de még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Fokozódhat a szervezet görcshajlama, és ezt a szeles időjárás is fokozhatja. Szerdán napközben melegfront jellegű hatás kezdődik, ami vérnyomás-ingadozást okozhat. Csökkenhet a koncentrálóképesség, mind az utakon, mind pedig a munkában. Álmatlanság is jelentkezhet.

Ilyen hőmérsékletek lesznek a napokban (térkép)http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html