Szórakoztatóközpont nyílik Tatabányán

Vágólapra másolva!
A csütörtökön nyíló tatabányai bevásárló- és szórakoztatóközpontban az összes üzlethelyiséget kibérelték. A beruházó az építéssel egyidejűleg a környéket is rendbe tette.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön megnyílik az Európa Ingatlanbefektetési Alap négymilliárd forintos beruházásában épült új bevásárló- és szórakoztatóközpont, a Vértes Center Tatabányán. A Komárom-Esztergom megye székhelyének központjában 15 hónap alatt felhúzott létesítményben minden üzlethelyiség bérleti joga hosszú távra elkelt - hangzott el a megnyitást megelőző sajtótájékoztatón.

A tatabányai bevásárlóközpont a beépített 32 ezer négyzetméteres területen az üzletek mellett több kávézónak, étteremnek, kaszinónak és mozinak is otthont ad. A Vértes Center közel hatszáz helyi dolgozónak ad munkát - közölte Tóth-Deme Miklós, az Európa Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke.

A vasúti pályaudvar szomszédságában épült központhoz csatlakozik a megyei helyközi és a távolsági autóbuszforgalmat biztosító Vértes Volán 29 állásos vadonatúj pályaudvara, közvetlen gyalogoscsatlakozást biztosítva a vasútállomáshoz.

A tatabányai Vértes Center megfelel a legkorszerűbb, automatikus épületfelügyeleti rendszerben működő biztonsági és energiatakarékossági elvárásoknak. Rendszerszerűen üzemelő szelektív hulladékkezelővel és alacsony energiafelhasználású megoldásokkal tették környezetkímélővé az épületet.

A beruházó a város kérésére vállalta, hogy 100 millió forintos költséggel felújítja és akadálymentesíti az épülethez vezető gyalogos-aluljárót, parkosított sétálóövezetet alakít ki az épület mellett, és a több mint egyévnyi kényelmetlenségek elviselése fejében felújítja a bevásárlóközpontra néző házak homlokzatát.

A Vértes Center szórakoztató- és bevásárlóközpont beruházója, az alapítás ötvenedik évfordulóját hamarosan ünneplő Európa Ingatlanbefektetési Alap közel 52 milliárd forintos vagyonának nagy részét a mintegy 10 ezer kisbefektető adja. A befektetők között több nyugdíjpénztár és biztosítótársaság is van.