Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Új városközpont épül Rákosmentén mintegy másfél milliárd forintból - jelentette be a XVII. kerület polgármestere, Riz Levente a projekt támogatási szerződésének ünnepélyes aláírásakor. Az önkormányzat 963 millió forint uniós támogatást nyert el, a többi költséget maga állja. A beruházás márciusban indul, és októberben fejeződik be.

A polgármestere elmondta, 1,6 milliárd forintból új főtér épül a régi buszpályaudvar helyén, nagy zöldfelülettel, multifunkciós épületekkel, szökőkúttal. Akadálymentessé teszik és felújítják a polgármesteri hivatal épületét, a kerületi Fuchs-kastély kertjét pedig közösségi térré alakítják át, itt éttermet és irodaépület is létrehoznak. A Szent Kereszt téren, a templom előtt a pavilonokat lebontják, parkosított közteret hoznak létre.

A Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatai segítségével nyolc budapesti kerület (a II., a IV., a VII., a VIII., a XII., a XVI., a XVII. és a XIX.) újíthatja meg központját, mintegy 7 milliárd forintnyi uniós támogatásból. Egyenként átlagosan 900 milliót nyertek fejlesztésre, korszerűsítésre.