Az USA ismét éberségre inti állampolgárait

Vágólapra másolva!
A legkülönfélébb terrorcselekményekre kell felkészülniük az amerikai állampolgároknak a jövőben - közölte az amerikai külügyminisztérium. A figyelmeztetés szerint "a legutóbbi iraki események fennmaradt feszültsége növelheti a terrorista fenyegetést amerikai állampolgárok és érdekeltségek ellen."
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma hétfőn fokozott éberségre intette külföldön tartózkodó állampolgárait, mivel Szaddám Huszein iraki elnök rezsimjének bukása megnövelte a terrortámadások veszélyét a világban amerikai célpontok ellen.

Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

A külügyminisztérium felhívja az amerikai állampolgárok figyelmét, hogy különféle terrorcselekmények - emberrablások, öngyilkos merényletek, hagyományos, vegyi vagy biológiai fegyverrel elkövetett támadások - célpontjaivá válhatnak.

A terroristák olyan polgári létesítményekre mérhetnek csapást, mint például éttermek, templomok, iskolák, szállodák, üdülőhelyek, klubok. A külügyminisztérium utoljára az iraki háború kitörése előtt adott ki hasonló figyelmeztetést.