Fagyasztó vagy fagyasztóláda – melyiket válasszuk?

Vágólapra másolva!
Egy új háztartási készülék vásárlása nem kis befektetés, így nem csoda, hogy beruházáskor sokan először az olyan online vagy offline boltokat keresik meg, ahol részletfizetésre van lehetőségük. Sok esetben a vásárlók még ennél is tudatosabban választják meg a boltot és a vásárlás időpontját, hiszen a részletfizetési lehetőségen túl még az olyan különleges akciókat is kivárják, mint például a 0% THM-re történő vásárlás. Milyen készülékeket, háztartási gépeket lehet általában hitelre vásárolni?
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock / Maxx-Studio

Szétnéztünk az első 5 legismertebb webshop oldalán és azt tapasztaltuk, hogy szinte mindegyik oldalon ugyanazok a lehetőségek állnak a vevők rendelkezésére: mobiltelefonok, tv készülékek, háztartási nagy gépek stb.

Engem inkább a háztartási nagygépek kínálata kötött le igazán, hiszen nemrég elromlott a fagyasztószekrényem, ami cserére szorul, így ha már a webshopok kínálatát nézegettem, egyúttal azt is próbáltam kideríteni, hogy milyen új gépet vegyek: fagyasztószekrényt vagy fagyasztóládát. Az olvasgatás során az alábbi hasznos információkra bukkantam, amit most megosztok másokkal is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fagyasztót otthonra?

Természetesen, mint sok minden más esetben, itt is relatív, hogy kinek melyik a jobb választás. A fagyasztók mindkét modelljének, függőleges és vízszintes (fagyasztóládának is nevezik), vannak előnyei és hátrányai. Talán ha megismeri őket, akkor könnyebben eldöntheti, hogy melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeinek.

A fagyasztószekrényeknek számos pozitív, de egyben negatív jellemzői is vannak. Íme néhány: az élelmiszereket, folyadékokat könnyű elrendezni, kifejezetten ilyen típusú termékekre szabták a rekeszeket. A terjedelmes vagy szabálytalan alakú termékek jobban illeszkednek a fagyasztóládába. Különösen fontos lehet sokak számára a fagyasztószekrény kisebb mérete, ami által kevesebb területet foglalnak el. Nagy hátrányuk sajnos, hogy nagyobb az energiafogyasztásuk, mint a fagyasztóládáké.

Íme néhány ok, hogy miért inkább a fagyasztóládák mellett dönts

Akár 10-25%-kal is csökkenhet a villamosenergia-fogyasztás a fagyasztókhoz képest, mivel nem nyitogatjuk az ajtót olyan gyakran. Alkalmasabb nagy mennyiségű azonos termék tárolására, azonban a terjedelmes, szabálytalan alakú termékek sem fognak ki rajta. Zárral vannak ellátva, így például a gyermekek nehezebben nyitják ki és olcsóbbak a kapacitásukhoz képest. A polcok hiánya miatt picit nehezebb az elrendezés, de néhány fémkosár beszerzésével ez a probléma is megoldható.

Tehát, miután megismerte mindkét fagyasztó előnyeit és hátrányait eldöntheti, melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeinek számára. Ajánlatok vannak bőven, csak az eMAG oldalán több száz modell elérhető.