A minisztercserékről is kérdezzük Lázár Jánost

Események

Lázár János sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Kövér László szerint közpénznek tekinthető a jegybank alapítványai által kezelt vagyon, a Kormányinfón megkérdeztük Lázár Jánost, ő is így gondolja-e. A Miniszterelnökség irányítójától arra is választ vártunk, milyen helyzet kell ahhoz, hogy elkezdjék építeni a kerítést a román határon, és mikor utazhatunk vonattal az Adriára. Sajtóértesülés szerint Orbán Viktor lecserélheti két tárca vezetőjét a kormányzati ciklusból hátralévő időben, erről is kérdezte az Origo újságírója a minisztert.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül66 bejegyzés
13:58
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Közvagyon, vagy nem?

Az Országgyűlés kedden arra hivatkozva korlátozta a közérdekű adatigénylés lehetőségét, hogy az MNB alapítványainál az alapító által juttatott vagyon elveszíti közvagyon jellegét. A jogász végzettségű Lázár Jánostól szeretnénk megtudni, ő mit gondol erről az indoklásról.

Megkérdezzük a minisztert Fotó: Polyák Attila - Origo
14:06
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kerítésépítésre készen

A Kormányinfók visszatérő témája a menekültválság. A kormány már döntött arról, hogy ha szükséges, kerítést emel a román-magyar határszakaszon is. Lázár János egy tavaly novemberi Kormányinfón azt mondta, hogy szükség esetén a hármas határ és Mezőhegyes között épülhet meg ez a határzár. Megkérdezzük a minisztert, mit jelent a szükség esetén, vagyis milyen helyzet kell ahhoz, hogy elkezdődjön az építkezés.

Ez a kerítés a magyar-szerb határt hivatott védeni, hasonlót terveznek a román határszakaszra is, ha a kormány szerint a helyzet úgy kívánja Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
14:39
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kezdődik

Kezdődik a 41. Kormányinfó.

14:41
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ellenünk vannak a görögök

Jövő héten uniós csúcs lesz a migrációs krízisről - mondta Lázár, bejelentve, hogy Görögország beavatkozik a Magyarország által indított kvótaellenes perbe, de Magyarország ellenében.

14:42
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Mindenki kap segítséget

A magyar kormány a segítségét ott kívánja felajánlani, ahol a baj van, nem Magyarországon - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár bejelentette, hogy Magyarország segélyprogramokat is finanszíroz, Szíriában például a britekkel közösen épít egy kórházat.

14:45
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A többség gazdasági bevándorló

A menekültek 70-80 százaléka illegális, a megélhetés vonzza az emberek többségét - mondta Lázár, megjegyezve: amíg Szíriában 50 dollárt lehet keresni egy hónapban, addig Németországban 500 eurót is.

Magyarországnak továbbra is a legfontosabb a schengeni határ védelme Lázár szerint, aki a minap Baja közelében az út mentén afrikaiakat látott, akik szerinte nem politikai menekültek voltak.

14:47
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Egyre agresszívabbak

Az év első két hónapjában mintegy 3000 bevándorló érkezett a magyar határra, ez is indokolja, hogy a szerb-magyar határon lévő kerítést meg kell erősíteni, továbbá szükség van a román-magyar határon is kerítésre - mondta Lázár.

A miniszter szerint komoly kockázatot és fenyegetést jelentenek az egyre agresszívabb illegális bevándorlók, ezért a jövőben is - az alaptörvény adta keretek között - igénybe veszik a honvédség segítségét is a határvédelemben.

14:48
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nyolcvanmilliárdból három

A magyar kormány támogatja, hogy Görögország több pénzt kapjon a határvédelemre, Magyarországon a védekezés eddig 80 milliárd forintba került, de az EU csak 3 milliárd forintot volt hajlandó adni erre a célra - emlékeztetett Lázár.

Eddig 80 milliárdba került a határvédelem Forrás: AFP/Hanna Sonia
14:50
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Lesz-e Európai Egyesült Államok?

Két külön út az Európai Egyesült Államok útja és a szuverén tagországoké - Magyarország Lázár szerint az utóbbi mellett áll. 

14:53
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A népszavazás szuverenitáskérdés

A miniszter emlékeztetett, hogy még idén népszavazás várható Magyarországon a kötelező betelepítés kérdésében. Lázár szerint eljön az igazság pillanata, és kiderül, hogy vannak olyan baloldali pártok, amelyek megváltoztatnák az ország nemzetiségi viszonyait - éppúgy, mint a nemzetközi baloldal.

A magyar kormány továbbra is úgy véli, hogy nincs szükség olyan emberekre, akiket nem hívtunk.

14:54
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A 100 ezer csak 50 ezer, vagy annyi se

A miniszter kitért a 100 ezer ukrajnai befogadásának kérdésére: szerinte mintegy 100 ezer kárpátaljai magyar hagyta el otthonát, de 50-100 ezer lehet azoknak a száma, akik hosszabb vagy rövidebb távon Magyarországon tartózkodtak, de nem ennyien kértek menekültstátust.

14:55
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A jegybankvitára nem lehet pontot tenni

A magyar kormánynak nem joga és nem tisztje véleményt mondani a Magyar Nemzeti Bank státusával kapcsolatban - mondta Lázár, bár megjegyezte, hogy az MNB alapítványainak vagyonáról szóló vita végére egyelőre még nem lehet pontot tenni.

Lázár szerint lehet korlátozni a közpénzek nyilvánosságát Fotó: Bielik István - Origo
14:57
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ami nem magánpénz, az közpénz

Lázár János szerint egyértelmű, hogy ami nem magánpénz, az közpénz, de a közpénzek nyilvánosságát is sokféleképpen lehet szabályozni, ha kell, akkor korlátozható az ezzel összefüggő adatnyilvánosság. Szerinte a postatörvénynél sikerült jó megoldást találni.

Más országok jegybankjainak gyakorlata nem tér el a tervezett magyar szabályozásról.

14:59
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Megbukott az osztott felelősség elve

38 milliárd forint rendkívüli juttatást kap a Klik, hogy rendezze adósságait Fotó: Polyak Attila - Origo

Hat munkacsoportban zajlik a köznevelés rendszerének átalakítása, és az is biztos, hogy a Klik életében lesznek változások, többek között a Köznevelési Kerekasztal ülésein elhangzottak alapján. Az biztos - mondta Lázár -, hogy az osztott felelősség elve megbukott, hiszen nem működött korábban az önkormányzatok és az állam közötti munkamegosztás.

15:03
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Alaposan megváltozik a Klik

A kritikákat csak úgy tudja figyelembe venni a kormány, ha ezt a megfelelő fórumon mondják el - mondta lázár, emlékeztetve, hogy 38 milliárd forint extra juttatást kap a Klik, amiből marad is a kifizetetlen számlák rendezése után.

Biztosan változik az iskolaigazgatók döntési kompetenciája, de még nincs végleges döntés - mondta a részletekről Lázár.

15:05
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Túljegyzik az EU-s támogatásokat

4151 milliárd forintnyi uniós pályázati forrást hirdetett meg eddig a kormány - mondta Lázár, aki szerint jelentős a túljelentkezés. Ennyi pénzt nagyon sokan szeretnének elosztani, de ezt a feladatot nem szervezik ki, az állam és az önkormányzatok fogják ezt kiosztani.

15:07
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Öt állami mintagazdaság lesz

A földárveréseken az első körben tapasztaltnál is nagyobb az érdeklődés, az állam folytatja az árveréseket. Öt mintagazdaság létrehozásáról is döntött a kormány, megalapítva köztük a mezőhegyesi ménesbirtokot és tangazdaságot. Az ezért felelős kormánybiztos kiválogatja a tangazdaságnak szükséges földterületeket, és ezeket nem adják magánkézbe, még akkor sem, ha már licitáltak rá.

15:08
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Tízmilliárdot kap a tejágazat

Első körben több mint 10 milliárd forinttal segíti a kormány a tejágazat szereplőit - jelentette be a miniszter.

15:09
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Jól állunk Brüsszellel

A paksi beruházás ügyében Brüsszellel folytatott tárgyalások felgyorsultak az utóbbi hetekben.

15:10
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Milánó kontra Karcag

Jövő héten eldől, mi lesz a milánói világkiállítási pavilon sorsa. A kérdés, Karcagra kerül-e a pavilon.

15:11
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Március 7-én nagy nap lesz

A legfontosabb jövő heti esemény a március 7-i Európa Tanácsi ülés.

15:13
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Megszakadt a közvetítés az állami tévén

Technikai hibára hivatkozva 40 perc után megszakította a Kormányinfó közvetítését az állami televízió.

15:14
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

MNB: Van erősebb érv a nyilvánosságnál

Létezik olyan helyzet, amikor az ország gazdasági érdekei úgy kívánják, hogy ne legyen nyilvános valamilyen döntés, még akkor is, ha közvagyonról van szó - tért vissza a jegybank alapítványainak vagyonára a miniszter.

Kérdésre válaszolva a miniszter azt ígérte, megvizsgálja a Buda-Cash-ügyben a jegybankhoz kötődő személyek pályázati ügyét.

15:15
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Háziorvosból már sokkal több van

Nyolcszázzal több háziorvos dolgozik, mint két éve, és ők kétszer 130 ezer forinttal kapnak többet - mondta a miniszter az egészségügyben tapasztalható létszámhiányra vonatkozó kérdésre. A kormányzati egészségpolitika középpontjában a betegségmegelőzés áll majd a jövőben is - tette hozzá.

Lázár is úgy látja, hogy van probléma az egészségügyben Forrás: MTI/Illyés Tibor
15:17
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Van probléma

Vitathatatlan, hogy van probléma a magyar egészségügyben, de inkább a fekvőbeteg-ellátásban.

15:17
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Újra adják élőben

Megszüntették a technikai problémát, újra adják élőben a Kormányinfót az M1-en.

15:17
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kubatovval még nem beszélt

Kubatov Gáborral még nem beszélt a miniszter az NVI-nél történtek miatt - hangzott el. Lázár azt is mondta, szükség van a vonatkozó szabályok megváltoztatására.

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a Kossuth Rádióban reggel azt mondta, hogy a hónap végére dolozzák ki javaslataikat arra, hogyan lehetne elkerülni a Nemzeti Választási Iroda épületénél történteket Forrás: MTI/Marjai János
15:19
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Mindenképpen fizessenek

A juhtenyésztési tanulmánnyal összefüggő plagizálási botrányra kitérve Lázár megjegyezte, hogy aki a munkát elvégezte, és az eredeti tanulmányt megírta, így jár "Mucsi professzor úrnak a pénz".

15:21
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A szakszervezeteknek példát kell mutatniuk

A kormány a véleménynyilvánítás törvényes formáit tiszteletben tartja, lehet sztrájkolni, tiltakozni, tüntetni, a kormány csak azt kéri, hogy ha valakinek jobbító szándéka van, az üljön a kormánnyal tárgyalóasztalhoz. A pedagógus-szakszervezeteknek példát kellene szerinte mutatniuk, és tárgyalniuk kellene.

15:22
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

167 embert fogtak el a határon

167 embert fogtak el tegnap a déli határon - szólt közbe Kovács Zoltán.

15:24
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Balog és Fazekas is marad

Az Origo kérdésére Lázár János azt felelte, hogy fel sem merült Balog Zoltán vagy Fazekas Sándor miniszter távozása a kormányból. Az Origo felvetésére, hogy ezek szerint elégedett Orbán Viktor a két miniszter munkájával, Lázár János azt mondta, hogy a kormányfő 2018-ban értékeli majd miniszterei munkáját.

Fel sem merült Balog távozása Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Figyelő írt arról, hogy Balog és Fazekas lehet az a két miniszter, aki nem tölti ki az idejét a ciklus végéig, mert a miniszterelnök nem elégedett a munkájukkal. Korábban az Origo nem reprezentatív szavazásán a voksolók többsége szavazott arra, hogy Balog Zoltánnak távoznia kellene a posztjáról.

15:26
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Még kezelni tudják a határt

A Belügyminisztériumban naponta értékelik a török-görög határon zajló eseményeket, figyelik, hányan jönnek naponta és merre. Ez alapján fogja eldönteni a kormány, mikor lesz szükség kerítésre a magyar-román határra. Érdemben még nem történt meg az a fordulat, a helyzetet egyelőre kezelni tudták - tájékoztatott a miniszter.

15:28
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ausztria a hibás

A problémát jelenleg Ausztria jelenti, az ő döntésük, hogy naponta csak 80 embert engednek át a határon, hatalmas nehézséget jelent a miniszter szerint. 

15:29
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Megint Paks

Egy kérdésben megállapodott Magyarország az Európai bizottsággal Paks ügyében, az EB Lázár szerint nem akarja megakadályozni az erőmű kapacitásbővítését - állapította meg Lázár János, aki ettől függetlenül nagyra értékeli például "Jávor Benedek irodalmi vagy szélmalomharcát az ügyben".

Nem jobb 90 forintot fizetni egy kilowattóra áramért, mint 36 forintot - állapította meg.

15:32
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Hellyel kínálta Csányi Sándort

Hellyel kínálta az udvariasság szabályai szerint Csányi Sándort Lázár a kormányfő évértékelőjén - mondta egy kérdésre válaszolva a miniszter.

15:33
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A közvagyon jelleg megmarad

A közvagyon jelleg megmarad, de a közvagyon jelleg ettől még korlátozható - tért vissza egy kérdésre válaszolva Lázár a jegybank vagyonával kapcsolatos témára.

15:37
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Politikai akció folyik az MNB ellen

A jegybank ellen politikai akció zajlik, mert Magyarország gazdasági sikereiben az MNB-nek nagy szerepe van - mondta Lázár, aki szerint a politika egy része az ország gyengítése érdekében most éppen a jegybankot támadja. Szerinte az MNB dolga, hogy az ország pénzügyi biztonságával összefüggő feladatai egy részét gazdasági társaságon keresztül végzi-e, vagy sem.

Az pedig, hogy a jegybank műkincseket vásárol, nem különleges, mert az osztrák jegybank ezerdarabos, hasonló értéktárral rendelkezik, mint az MNB - tette hozzá. De ugyanez van Amerikában is, a FED-nek több ezer darabos műkincsgyűjteménye van - hangzott el.

15:41
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A vita nincs lezárva MNB-ügyben

A parlament hozott egy döntést az MNB alapítványainak ügyében, ezek után még több dolog is történhet - mondta Lázár, aki elárulta: nem volt ott a szavazáson, de az alapvetéssel egyetért, bár fontos közvitává vált, hogy mik a részletek.

Lehet, hogy a parlament le akarta zárni a vitát, de ebben az ügyben még nincsen pont - mondta Lázár, bár arra nem akart válaszolni, hogy vajon Áder János államfő visszaküldi-e ezt a törvényt az Országgyűlésnek.

Kérdésre válaszolva Lázár megjegyezte: nincs róla tudomása, hogy Matolcsy György jegybankelnök maga kezdeményezte volna a most elfogadott törvénymódosítást.

15:42
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Az átlagnál jobban tiszteli Ádert

Az átlagnál nagyobb tisztelője Lázár az államfőnek, de nem kommentálja, nem bocsátkozik jóslatokba arról, hogyan dönthet MNB-ügyben az államfő. 

15:44
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Lehet válsághelyzet a román határon is

Életbe léphet a román határszakaszon is a válsághelyzet, erről a jövő héten tárgyal a kormány - mondta Lázár egy kérdésre válaszolva.

15:45
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A lengyelek nem kérnek Gyurcsányból

A lengyel kormány levélben jelezte, hogy nem kíván együttműködni Gyurcsány Ferencék cégével, amelyik pályázatot nyert az Európai Bizottságtól.

15:47
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Salgótarjánnak gratulált Lázár

Gratulált az időközi választási eredményhez Salgótarjánnak a miniszter, és kíváncsian várja, hogy az új polgármester hogyan faragja le a város másfél milliárd forintos adósságát. Azt is mondta, még nem tudni, belefér-e Orbán Viktor programjába, hogy a Modern Városok Program részeként Salgótarjánba is ellátogasson, de nem kizárt. 

15:48
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Szegedre megy Botkához Orbán

Március végén a szocialista Botka László vezette Szegedre látogat majd várhatóan Orbán Viktor, az egyeztetést Lázár János személyesen készíti elő - hangzott el.

15:52
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ha ott támogatjuk őket, ott maradnak

Magyarország érdekelt abban, hogy az EU-val vagy anélkül Szíriában a rendezés irányába mozduljanak a dolgok - mondta Lázár. Megismételte a korábban mondottakat: a konfliktus okát Szíriában, a helyszínen kell megoldani. "Ha ott támogatjuk őket, ott maradnak, ha pedig itt, akkor idejönnek" - ilyen egyszerű az elv Lázár szerint.

15:54
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Megtámadták a Belgrád-Budapest vasútvonalat

A Belgrád-Budapest vasútvonal megépítését célzó, Kínával kötött megállapodást az Európai bizottság valóban megkérdőjelezte, és több más hasonló, nem EU-tagállammal kötött kereskedelempolitikai megállapodást is, így például az oroszokkal a paksi beruházásról szólót - válaszolta egy kérdésre Lázár, aki szerint ez kereskedelempolitikai vita, nem pedig politikai.

15:56
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kósa Lajossal közösek a problémáink

Mindannyiunknak van annyi problémája a magyar nyelvvel, mint Kósa Lajos frakcióvezetőnek - védte meg a Fidesz frakcióvezetőjét egy témában Lázár.

15:59
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Konszenzus kellene a törvénymódosításhoz

Nem lehetne-e a Nemzeti Választási Bizottságot kihagyni a népszavazással kapcsolatos szabályozás felülvizsgálatából az után, amit hétfői ülésükön produkáltak, és nem lehetne-e a kérdést az igazságügyi miniszterre bízni? - kérdezték Lázárt, aki szerint ez elképzelhetetlen, mert nem a kormány kompetenciája a kérdés, különben is a szabályozásban szerinte ötpárti konszenzusra lenne szükség.

16:02
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nem kommentálja az NVB döntését

Jogalkalmazóként az NVB-nek joga van arra, hogy kezdeményezze a vonatkozó törvényi szabályozás felülvizsgálatát, ami pedig az NVI épületében történt a kopaszok és a szocialista beadványozó között, az méltatlan Lázár szerint, ezt - mint mondta - senki nem vitatja. A balhé ellenére az NVB által hozott döntést - miszerint Erdősi Lászlóné kérdését hagyták jóvá Nyakó Istváné ellenében - a továbbiakban nem kommentálta.

16:03
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs benyújtva az alaptörvény-módosítás

Azért nem nyújtotta még be a kormány a terrorveszélyhelyzetre vonatkozó hatodik alaptörvény-módosítást, mert nem alakult ki ebben ötpárti konszenzus.

16:05
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kitüntethetik a Saul fia alkotóit

Rendkívüli nemzeti sikernek tartja a kormány a Saul fia Oscar-díját, de a kormánynak március 15-e alkalmából nincs felterjesztési joga kitüntetés adományozásra - mondta Lázár, hozzátéve, hogy akinek viszont van felterjesztési joga, az ki szeretné tüntetni a film alkotóit.

16:09
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A jegybank és az alapítvány ugyanaz

A jegybank és az alapítvány ugyanaz a közvagyon szempontjából - mondta Lázár, hozzátéve: az alapítványok működésének szigorú szabályai vannak, az ügyészség felügyeli őket. Attól, hogy valami pénz egy alapítványhoz kerül, az nem azt jelenti, hogy törvényen kívül lenne - mondta.

16:10
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Jön a nemzeti hulladékgazdálkodás

A Nemzeti Hulladékgazdákodási Holding azokon a településeken működik majd, ahol az állam már átvette a hulladékkezelési szolgáltatást - mondta Lázár. Megjegyezte, hogy vannak önkormányzatok, amelyek ezt továbbra is maguk intézik.

16:12
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Az MNB nem a norvég civil alap?

Már válaszoltam a kérdésére az elmúlt egy órában - mondta Lázár egy újabb, az MNB alapítványi vagyon nyilvánosságát érintő kérdésre, miután a kérdező párhuzamot vont az MNB-s ügy és a Norvég Civil Alap pénzeivel kapcsolatos korábbi botránnyal.

16:13
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

A kormány nem egyeztet Kubatovval

A kormánynak ehhez nincs köze, nem fog egyeztetni a hétvégén hazaérkező Kubatov Gáborral az NVI-nél történtekről.

16:20
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: az MNB törvényesen működik

Miért hagyják, hogy az MNB évek óta törvénytelenül költse el a nyereségét? - kérdezték Lázárt, aki szerint a kérdező rosszul tudja, a törvényi követelményeknek megfelel mindenben az alapítványalapítás és a műkincsvásárlás is.

16:22
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Kárpátalját is segélyezi az állam

Lesz kárpátaljai növekedéstámogatási program is, hasonlóan, mint a Vajdaságban - mondta Lázár, aki szerint Kárpátalja magyarországi segélyezése jelenleg nem az ukrán állammal történik, hanem társadalmi szervezeteken keresztül.

A program indulásának még nincs időpontja Kárpátalján, mert először meg kell vizsgálni Lázár szerint azt, hogy a vajdasági program hogyan működik.

16:24
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Magyar kézbe magyar fegyvert!

Ahogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelezte, Lázár szerint is fellendíthető lenne a magyar fegyvergyártás, mert pillanatnyilag még a magyar katonákat és rendőröket sem tudják ellátni magyar fegyverrel.

16:27
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Amerika vs. Európa

Amerika növelte az orosz exportját, míg Európa csökkentette - hangzott el.

16:31
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Tiszabői verekedésgyanú

Ha ez igaz, akkor szégyenletes - mondta Lázár arra a hírre reagálva, hogy egy kérdés szerint Tiszabőn a napokban fideszes politikusok megvertek valakit.

16:32
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Lázár: Ez vicc a rosszabbik fajtából

Ez vicc a rosszabbik fajtából - reagált Lázár arra, hogy egy képviselő a keddi parlamenti vitanapon azt állította, hogy Balog Zoltán miniszter ügynöki tevékenységet végezhetett. "Talán teflonedényekkel kereskedett?" - kérdezett vissza tréfálkozva Lázár.

16:33
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Farkas Flórián és az érettségi

Farkas Flóriánt a kormány nem kérdezte az érettségijéről, és nem is azért kérte ki a kormány a roma politikus tanácsát, mert érettségije vagy diplomája lenne - mondta Lázár.

16:41
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Megint a 100 ezer ukrajnai

Nem lát-e ellentmondást Lázár abban, hogy az alig kétezer betelepíteni kívánt ember miatt népszavazást kezdeményezett a kormány, és aközött, hogy Orbán Viktor 100 ezer ukrajnai befogadásáról beszélt? - kapta a kérdést Lázár, aki erre újra arról beszélt: nem tudni pontosan a számukat, mert egy részük nem követhető.

Megjegyezte: az EU által ide betelepíteni kívánt emberek abban különböznek, hogy nincs magyar identitásuk. Nem lehet egyenlőségjelet tenni a Kárpát-medencében és környékén problémák elől menekülők és azon afrikaiak között, akik a jobb élet reményében akarnak Magyarországra jönni - mondta.

16:46
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor világosan beszél

A Fidesz számára Orbán Viktor szótárában az a kifejezés, hogy valami nem méltányos eljárás, az elég világos beszéd - tért vissza ismét a Kubatov-ügyre Lázár János egy kérdés erejéig. Arra a kérdésre, hogy ez a világos beszéd vajon következményekkel is járhat-e, már nem válaszolt.

16:49
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Ötmillió eurót küldünk Szíriának

Magyarország nem akarja a problémát a szőnyeg alá söpörni, ezért lehetőségeihez mérten, ötmillió euró értékben juttat pénzügyi segítséget is Szíriának - mondta kérdésre Lázár. 

16:52
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Nincs szándék a közjogi berendezkedés átalakítására

Orbán Viktornak és a kormánynak nincs olyan szándéka, hogy megváltoztassa Magyarország közjogi berendezkedését, csupán azt szeretnék, hogy lehetőleg ötpárti egyeztetés nyomán módosíthassák az alaptörvényt annak érdekében, hogy a katonaság segítségét kérhessék a határvédelemhez.

16:53
március 03, 2016
Vágólapra másolva!

Véget ért a Kormányinfó

Majdnem két és fél óra után véget ért a 41. Kormányinfó Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Kovács Zoltán kormányszóvivővel.