A Fiatal Baloldal szerint pazarol az Ifjúsági és Sportminisztérium<br/>

Vágólapra másolva!
A Fiatal Baloldal pazarlásnak tartja, hogy az Ifjúsági és Sportminisztérium közpénzekből finanszírozta az augusztus 19-i budapesti utcabált. A szervezet szerint ugyanis egy ilyen rendezvényt amely más esetekben magáncégek és szponzorok bevonásával szervezik.
Vágólapra másolva!

Újhelyi István, a Fiatal Baloldal (FIB) alelnöke elmondta: a birtokukba jutott információk szerint az Ifjúsági és Sportminisztérium (ISM) vezetőjének kérésére a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram (GYIA) 12 millió forintot fizetett ki egy kft.-nek a millenniumi programokra.

Az alelnök szerint a GYIA szűkös kereteiből egyedi támogatásként megítélt pénz az augusztus 19-i ISM-utcabál bevallott költségvetésének több mint felét fedezi. Eközben más minisztériumok és az Országimázs Központ is szánt pénzt a rendezvényre.

A FIB alelnöke azt mondta, hogy eközben az ifjúsági pénzekből mindössze 10 millió forint jutott a pályakezdő fiatalok elhelyezkedését támogató programokra, miközben ez a néhány órás budapesti utcabál 12 millióba került.

Újhelyi szerint "Deutsch Tamás döntése beleillik a nagy felháborodást kiváltó egymilliárd forintos ünnepi országimázs pénz kétes ügyeinek sorába". "Bízom benne, hogy az Állami Számvevőszék ennek az összegnek a sorsát is ellenőrizni fogja" - tette hozzá.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. augusztus 26.)