Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Tűzijáték-maradvány téphette le egy gyerek ujjait Sátoraljaújhelyen

Vágólapra másolva!
Sátoraljaújhelyen csütörtökön egy kisfiú kezében felrobbant egy pirotechnikai eszköz, mely feltehetőleg az augusztus 20-i tűzijáték után maradt meg. A 10 éves kisfiúnak egyik kezéről 4 ujjpercet, a másik kezéről egy ujjpercet szakított le a robbanóanyag.
Vágólapra másolva!

A balesetet feltehetőleg az augusztus 20-i sátoraljaújhelyi tűzijáték maradványa okozta, de az is elképzelhető, hogy az ünnepségen petárdázók hagyták maguk után a kisfiú kezében felrobbant pirotechnikai eszközt- közölte az [origo]-val Havasi György, a sátoraljaújhelyi rendőrség bűnügyi osztályvezetője. A 10 éves kisfiú Sátoraljaújhely belvárosában, egy templom környékén talált egy gömb alakú tárgyat, azt hazavitte, és próbálta meggyújtani, majd kalapálni kezdte, ekkor megrepedt és felrobbant. A kisfiúval ott volt két nővére is, egyikőjük végig vele volt, a rendőrség valószínűleg a 13 és 16 éves lányok felelősségét is vizsgálja majd.

A 10 éves kisfiúnak a bal kezéről 4 ujjpercet, a jobb kezéről 1 ujjpercet vitt le a robbanás. Jelenleg a miskolci kórházban ápolják, feltehetőleg 2-3 hétig lesz kórházban.

Sátoraljaújhelyen még mindig nem takarították el teljesen az augusztus 20-i tűzijáték maradványait- erősítette meg az [origo]-nak Havasi György. Ugyanakkor még hosszas vizsgálat szükséges ahhoz, hogy bizonyos legyen, hogy a tűzijáték maradványa okozta a balesetet. A rendőrség megkezdte annak a vizsgálatát, hogy melyik cégtől rendelte meg az önkormányzat a tűzijátékot, és annak is, hogy a szerződés szerint kinek lett volna a feladata a maradványok eltakarítása.

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről