Nem köt szövetséget az MSZP és az SZDSZ

Vágólapra másolva!
A Szabad Demokraták Szövetsége hivatalosan is tárgyal az MSZP-vel a választásokon való együttműködés lehetőségeiről. Ez azonban a két párt szerint nem jelenti az MDF-Fidesz megállapodáshoz hasonló szövetséget.
Vágólapra másolva!

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke pécsi sajtótájékoztatóján közölte: pártja nyolc-tíz százalékos választási eredményét sikernek értékelné, és bizonyos abban, hogy az SZDSZ számára nem jelent gondot az öt százalékos parlamenti küszöb átlépése.

A csütörtöki lapokban megjelent hírrel kapcsolatban, miszerint a napokban személyes találkozásra kerül sor a szabaddemokraták és a szocialisták vezető személyiségei között, Kuncze azt mondta: Medgyessy Péterrel, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével rendszeresen találkozik.

Hozzátette, bár a két párt célja ugyanaz - leváltani a jelenleg kormányzó erőket -, az SZDSZ és az MSZP két eltérő filozófiát valló és más mondanivalót hirdető párt, ezért külön indulnak a választásokon. "Mindez azonban nem zárja ki a pártok parlamenti példák sorával is illusztrálható együttműködésének lehetőségeit" - tette hozzá a politikus.

Korábban:

MSZP-SZDSZ egyeztetés a kormányváltásról