Orbán Péter nem mond le

Vágólapra másolva!
Egyetlen rendőri vezető lemondása sem merült fel a móri bankrablás után. A bankrablás miatt keresett két férfit már sikertelenül körözik hónapok óta, más bűncselekmények miatt.
Vágólapra másolva!

Nem merült fel az ORFK-nál, hogy a móri bankrablás miatt rendőri vezetőknek távoznia kellene beosztásukból. Így Orbán Péter országos rendőrfőkapitány sem fontolgatja lemondását - közölte Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

A móri bankrablással és többszörös gyilkossággal összefüggésbe hozott két férfi hosszabb ideje szökésben van, a rendőrség hiába kereste őket. Korábban már követtek el hasonló akciót: valószínűleg ők is tagjai annak a bandának, amelyik több zálogházat kirabolt országszerte. Amikor egy miskolci zálogházat akartak kifosztani, az egyik férfi azóta elfogott társával menekülés közben rálőtt az őket üldöző rendőrökre. Ráadásul egyikük 1993-ban, sorkatonai szolgálata idején több fegyvert és kézigránátot elrabolt egy laktanyából. Mindkét férfi ellen hónapokkal ezelőtt országos elfogatóparancsot adtak ki, korábbi erőszakos bűncselekmények miatt keresik őket.

Ajánlat:

Bankrablás Móron - Küzdenek a nyolcadik áldozat életéért