SZDSZ: felhatalmazás a koalícióra

Vágólapra másolva!
A Szabad Demokraták Szövetségének küldöttgyűlése megszavazta azt a határozati javaslatot, hogy a párt kössön koalíciós megállapodást az MSZP-vel. Az MSZP és SZDSZ vezetői ma 16 órakor írják alá a koalíciós megállapodást.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ vasárnapi küldöttgyűlésén a 613 regisztrált küldött közül 601-en szavazták meg a javaslatot, nyolcan voksoltak ellene, négyen tartózkodtak. A szavazás során tartózkodott Gusztos Péter országgyűlési
képviselő, aki a küldöttgyűlést követően elmondta: voksa feltételes igennek tekinthető.

A vitát lezáró beszédében Kuncze Gábor pártelnök elmondta: az ország érdekében el kell vállalni a koalíciós kormányzást, hogy "az SZDSZ cselekvő részese legyen a jövő Magyarországa meghatározásának". A szabad demokrata politikus közölte: önbizalommal, munkával, szervezettséggel el kell kezdeni a felkészülést az önkormányzati választásokra, meg kell találni a megfelelő jelölteket.

Béki Gabriella, az Országos Tanács elnöke szerint a kormányalakítás során az SZDSZ lényegesen jobb megállapodást ért el, mint amilyen aránnyal jelen van az Országgyűlésben.

Szegő Péter, az SZDSZ Netpárt képviseletében felszólalva azt javasolta a küldöttgyűlésnek, hogy ne szavazzák meg a szocialista párttal kötendő koalíciós szerződést.

A felszólalók közül többen is szorgalmazták az SZDSZ megújítását, a párt és a frakció munkájának hatékonyabbá tételét, a fiatalok és a vidéki lakosság irányába történő nyitást és a párt megerősítését.

A tervek szerint vasárnap 16 órakor a Magyar Tudományos Akadémia Klubtermében aláírja az MSZP és az SZDSZ közötti koalíciós megállapodást Medgyessy Péter kijelölt miniszterelnök, Kovács László, az MSZP elnöke és Kuncze Gábor az SZDSZ elnöke.

Korábban:

Ma írják alá a koalíciós megállapodást