MSZP: Figyelték politikusainkat

Vágólapra másolva!
Lehallgatókészülékeket találtak a győri polgármesteri hivatalban még március elején, azonban csak most került nyilvánosságra az ügy, mivel az MSZP-s polgármester elmondása szerint nem akartak ebből hecckampányt csinálni a választások előtt. A poloskákat többek között a polgármester szobájában is találtak a hírek szerint. A választások előtt az MSZP-nek voltak olyan információi, amelyek szerint egyes politikusait "figyelik" - mondták lapunknak magukat megnevezni nem kívánó szocialista politikusok.
Vágólapra másolva!

Lehallgatókészüléket találtak a győri városháza több helyiségében március elején, az ügyben még akkor feljelentést tett a rendőrségen a város polgármestere. Balogh József MSZP-s polgármester kedden sajtótájékoztatón ismertette a lehallgatási ügyet, miután a megyei lap keddi számában nyilvánosságra hozta. A Kisalföld információi szerint a poloskákat a polgármesteri hivatal dolgozószobáiban lévő virágcserepekben helyezték el ismeretlenek. A poloskákra a polgármester (aki egyben országgyűlési képviselő) irodájában, valamint az egyik alpolgármester és jegyző szobájában bukkantak rá a lap infomációi szerint.

A "poloskákat" a választási kampány finisében észlelték, ezért a rendőrséggel történt konzultáció alapján úgy határoztak, hogy a nyomozás lezárultáig az esetet nem hozzák nyilvánosságra - mondta a polgármester, aki úgy vélekedett: bölcsen tette, hogy a választások előtt nem csinált hecckampányt az ügyből, hiszen a választások első fordulójában szocialista színekben bekerült a parlamentbe. Arra a felvetésre, hogy politikai vagy magánjellegű okok miatt történt-e a lehallgatás, a polgármester közölte: találgatásokba nem bocsátkozik. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a biztonsági ellenőrzést azért kérték, mert felmerült a gyanú a lehallgatással kapcsolatban. Hozzátette azonban, hogy a városházán nem először kértek ilyen jellegű biztonsági ellenőrzést. Lehallgatásra most először derült fény .

A választások előtt az MSZP-nek a voltak olyan információi, amely szerint egyes politikusait "figyelik", ez az eset bizonyíték lehet erre - mondták lapunknak magukat megnevezni nem kívánó szocialista politikusok.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s alelnöke, Tóth Károly azonban csak egy konkrét esetről tud, amikor az egyik Békés megyei jelöltjükről, Karsai Józsefről egy dossziét állítottak össze a Földművelésügyi Minisztérium segítségével a fideszes jelölt számára, hogy kampányában hasznosíthassa.

Az [origo] által megkérdezett városházi ellenzéki forrás azt állítja, hogy megrendezett lehallgatási botrányról van szó. Azért csak most derült fény az április eleji esetre, mert Balogh József polgármester már a választások első fordulójában nyert. Így nem állt érdekében senkinek kirobbantani a botrányt. Most is csak véletlenül pattanhatott ki az ügy. Az ellenzéki álláspontot az is alátámasztja, hogy nagyon olcsó, könnyen beszerezhető "poloskákat" találtak. Ha valaki komolyan meg akarja figyelni a város szocialista vezetőit, valószínűleg nem ilyen készülékeket használ - vélte az [origo]-nak nyilatkozó politikus.

A Győr-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság büntetőeljárás keretében nyomoz a győri polgármesteri hivatalban elhelyezett lehallgatókészülékekről, de a rendőrség az ügy lezárultáig részleteket nem árul el.

Korábban:

A parlament elfogadta a megfigyelési bizottság jelentését