Vágólapra másolva!
Belátom, hibáztam, hogy nem beszéltem a múltamról - mondta vasárnap Medgyessy Péter miniszterelnök több interjúban is. A kormányfő ugyanakkor nem tartja bűnnek kémelhárító múltját, szerinte munkájával a hazáját szolgálta. Medgyessy megígérte, hogy hamarosan részletesebben is beszél az 1978 és 1982 közötti időszakról.
Vágólapra másolva!

"Belátom, hibáztam, hogy nem beszéltem a múltamról" - mondta vasárnap Medgyessy Péter miniszterelnök a tv2 Napló című műsorában. Hasonlóan nyilatkozott az ATV Nap-kelte című műsorának és Farkasházy Tivadarnak, aki a szárszói találkozón hívta fel telefonon a kormányfőt. Medgyessy megkövette a választókat, mert nem beszélt a múltjáról, ugyanakkor úgy gondolja, hogy abban semmi szégyellnivaló nincs.

Medgyessy Péter a telefoninterjúban ígéretet tett arra, hogy később részletesen beszél majd az 1978 és 1982 közötti időszakról. Medgyessy Péter elmondta, hogy kémelhárítói tevékenysége - a korábbi sikertelen IMF-csatlakozás után - a valutaalapba való belépés "kellő biztonsággal való előkészítésére" vonatkozott.

A politikus szerint a kedd reggel nyilvánosságra hozott információkkal az ellenzék azt akarta elérni, hogy ne az elmúlt négy évben történtekkel foglalkozzon a közvélemény. "Nem fognak megállítani, lezárjuk a múltat és tisztázzuk a közelmúltat" - mondta a miniszterelnök.

Korábban:

Medgyessy részleteket ígért kémelhárítós múltjáról