Kampánycsendsértőek a kitöltött szavazólapminták

Vágólapra másolva!
Kampánycsendsértőnek minősítette a helyi választási bizottság az egyik győri szavazóhelyiségben elhelyezett kitöltött szavazólapmintákat. A kirakott mintalapokra egy ismeretlen rajzolta be az ikszeket. A kérdéses szavazólapokat eltávolították a helyiségből.
Vágólapra másolva!

Kampánycsendsértést állapított meg a győri Kodály Zoltán Általános Iskola szavazóhelyiségében észlelt kitöltött szavazólapminták ügyében a városi választási bizottság.

Még a választók fele sem szavazott/itthon/20021020mega.html

Szórádi Sándorné bizottsági elnök elmondta: a győri jelölteket tartalmazó szavazólapok felnagyított változatát a szavazatszámláló bizottság egy pultra helyezte el a szavazók tájékoztatása céljából. A minta feliratú lapokat egy ismeretlen ikszelte be. Az egyiken a győri polgármesterjelöltek egyikének neve mellé, a másikon az egyéni választókerület egy jelöltjének neve mellé került az x jel. A harmadik szavazócédula az egyik kisebbség jelöltjeit kedvezményezte.

Szórádi Sándorné szerint az ügy kampánycsendsértésnek minősül. A bizottság ezért azt javasolja, hogy a jövőben fantomneveket használjanak a minta szavazólapokon és ezeket olyan helyre függesszék ki, ahol senki nem férhet hozzájuk. A szavazócédula mintákat eltávolították a szavazóhelyiségből - közölte az elnök.