Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kevesebb útfelújítás, kevesebb dugó a fővárosban

Vágólapra másolva!
A múlt héten elfogadott fővárosi költségvetésben nincs elég pénz az útfelújításokra, ezért csak a tavaly félbehagyott, vagy el sem kezdett beruházásoknak állnak neki idén. A szűkös anyagi lehetőségek miatt elmaradhat, és emiatt 2006-ig csúszhat a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca felújítása. A fővárosi közlekedők ugyan kevesebb útlezárásra számíthatnak, de azért ezek miatt is várhatók dugók - írja a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Nyugodtabb nyár vár a fővárosban közlekedőkre az idén, mivel nincs elég pénz a nagy útfelújításokra. Ebben az évben szinte egyáltalán nem futja útfelújításra a fővárosi önkormányzatnak, így csak a tavaly félbemaradt, vagy el sem kezdett munkákat folytatják idén - írja a Magyar Hírlap. Nem maradnak azonban nyári dugó nélkül a budapestiek, folytatódik ugyanis a Kőbányai út felújítása, amelyet idén biztosan befejeznek.

A Dózsa György útról végleg eltűnik a macskakő, egészen a Thököly úti kereszteződésig. Tavalyra tervezték, de mivel elmaradt csak most fognak hozzá a Haller utca átépítéséhez. A felújítások közül a legkritikusabb Szentendrei úti felüljáró rekonstrukciója lehet. Március 22-én kezdődnek a munkák, és egészen június végéig forgalomkorlátozások lesznek a környéken.

Az Árpád híd felől Szentendre felé haladók a híd alatti és melletti útszakaszról kanyarodhatnak a Szentendrei útra. A Szentendre felől érkezők a tavaly felújított ellentétes forgalmi irányú hídrészen hajthatnak fel a hídra.

Az újonnan tervezett felújítások azonban kérdésesek a múlt héten elfogadott költségvetés miatt. Idén az utak karbantartására ugyanis csak 1,8 milliárd forint jut, ezt kell beosztani a kátyúzásra is. A mostani hosszú és hideg tél miatt az átlagosnál 40 százalékkal több kátyú keletkezett a fővárosi utakon.

Idén lenne esedékes a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca átépítése, ám a pénzkeret épphogy csak elég lenne erre, de akkor a kátyúkra nem költhetnének egy fillér sem. Ha most nem kezdik meg a felújítást a talán legforgalmasabb fővárosi sugárúton, akkor legközelebb csak 2006 nyarán lesz erre lehetőség. Ennek az az oka, hogy 2003-tól három egymást követő nyáron át nem közlekedik a 2-es metró a Népstadion és a Deák tér között, a pótlóbuszok pedig a Rákóczi úton haladnak majd az Astoriáig. A felújítás miatti sávlezárások így nem tennék lehetővé a metrót helyettesítő buszok akadálytalan közlekedését a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér és az Astoria között - írja a Magyar Hírlap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről