Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szonda: Mádl és Dávid továbbra holtversenyben vezet

Vágólapra másolva!
Továbbra is holtversenyben áll a politikusok népszerűségi listájának élén Mádl Ferenc és Dávid Ibolya, akiket Bárándy Péter követ. Az ötödik helyen álló Orbán Viktor egy ponttal népszerűbb, mint az őt követő Medgyessy Péter - derül ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából, melyet a Népszabadság ismertet.
Vágólapra másolva!

A köztársasági elnök, az MDF elnöke és az igazságügy-miniszter dobogós helyezett a politikusok népszerűségi listáján - derül ki a Szonda Ipsos Népszabadság által ismertetett legutóbbi felméréséből. Az élen továbbra is holtverseny van, mind Mádl Ferencnek, mind Dávid Ibolyának 62-62 pontja van, Bárándy Péter 57-tel harmadik.

A negyedik helyen Szili Katalin házelnök áll 53, őt Orbán Viktor volt miniszterelnök 52 és Medgyessy Péter jelenlegi miniszterelnök követi 51 ponttal. A lapban közzétett adatok szerint mindkét vezető politikus elsősorban pártjuk biztos szavazói körében örvend jelentős népszerűségnek. Orbán 80-at, míg Medgyessy 78 pontot kapott saját szavazóitól, míg előbbi 28-at, utóbbi 31-et az ellenkező tábor híveitől.

Az MSZP-szimpatizánsok által legkedveltebb ellenzéki politikus Dávid Ibolya volt, őt 60 pontra értékelték. A Fidesz-hívők körében a legnépszerűbb kormánypártiak közé Demszky Gábor főpolgármester, Szili Katalin és Bárándy Péter tartozik, 45-45 ponttal.

Politikusok weboldalai a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/tudomany/tarsadalomtudomany/politika,_politologia/politikai_elet/politikusok/

A leköszönő Csehák Judit egészségügyi miniszter - noha sokáig az élmezőnyhöz tartozott - a középmezőnyben zárt, Szili Katalin pedig eddigi legjobb pozícióját érte el negyedik helyezésével.

A miniszterek közül a legnépszerűtlenebb László Csaba pénzügyminiszter lett, ő 40 ponttal az utolsó előtti a fideszes Kövér László előtt, aki 33 pontot kapott a megkérdezettektől.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről