Vádemelési javaslat a volt informatikai kormánybiztos ellen

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa, Sík Zoltán ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda - hangzott el az egyik kereskedelmi televízióban szerdán este. A leendő vádlottnak okirat-hamisításért kellene bíróság előtt felenie.
Vágólapra másolva!

"A nyomozást azért indították, mert annak idején a Miniszterelnöki Hivatal több száz millió forintot fizetett tanácsadásért egy ügyvédi irodának. A vád azonban a rendőrség szerint nem lehet hűtlen kezelés, legfeljebb okirat-hamisítás" - tudatta a TV2. Korábban Sík Zoltán reálisnak nevezte a különböző ügyvédi irodáknak jogi háttérmunkák címén kifizetett több száz millió forintos díjat.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője a kereskedelmi tévének elmondta: az ügyben befejezték a nyomozást és megkezdődött az iratismertetés, amely várhatóan napokon belül befejeződik. Ezt követően az iratokat megküldik az ügyészségnek.

A nyomozást a Fővárosi Főügyészség kiemelt ügyek osztálya felügyelte, ezért várható, hogy a vádhatóság elfogadja a rendőrség javaslatát - hangzott el a TV2 Tények című műsorában.