Gázrobbanás után kigyulladt egy sorház középső része Ópusztaszeren. Egy nő harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, egy másik sokkos állapotba került.

A Csongrád megyei Ópusztaszeren hétfőn kora reggel kigyulladt egy 50 x 10 méter alapterületű sorház középső része. A HavariaPress beszámolója szerint a tüzet robbanások kísérték, melynek következtében több közeli lakás közfala kidőlt. A tűzoltók eloltották a lángokat és a még fel nem robbant gázpalackokat kihozták a helyiségekből. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a robbanás és a tűzeset körülményeit.

Az MTI arról tájékoztatott, hogy először gázrobbanás történt majd tűz keletkezett hajnalban, a Pusztaszeri major sorházas részén. Egy asszony harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, akit a mentők kórházba szállítottak. A robbanás miatt egy másik nő sokkos állapotba került.

A tűzoltók 5 gépjárművel érkeztek a helyszínre, ahol a mintegy 500 négyzetméter alapterületű lakóépület középső része égett. A szomszédok elmondása szerint a tűzoltók kiérkezése előtt három robbanás történt, s az érintett szakaszon a fő- és válaszfalak egy része összedőlt.

(HavariaPress)

(MTI)