Kidobott hatvanezer dollárt az MTV

A Magyar Televízió 60 ezer dollárt adott a francia nyílt teniszbajnokság és a Tour de France közvetítéséért, miközben a labdarúgó vb miatt csak összefoglalók sugárzására jut műsoridő.

Mendreczky Károly, a Magyar Televízió elnöke ígérte, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló kuratórium mai ülésén magyarázatot ad arra, miért dobtak ki az ablakon 60 ezer dollárt - írja a Magyar Hírlap.

A pénzt a francia nyílt teniszbajnokság közvetítési jogárét és a Tour de France-körversenyért fizették. Csak tavaly év végén derült ki, hogy ezekre nem marad műsoridő a labdarúgó vb miatt. A Sport1 felajánlotta, hogy kifizeti a jogdíj felét, és lehetőséget ad a párhuzamos közvetítésre a női kézilabda európabajnokságra. A Roland Garrosról eddig csak összefoglalókat sugárzott a köztévé, de a viadalnak még nincs vége. A kuratórium elnökségi ülésén azt szeretnék megtudni, hogy miért nem egyezett meg az ügyben a két csatorna. A cég üzemi vesztesége egyébként 8,9 milliárd forint volt.

A mai ülésen szóba kerül, hogy mely cégek kapták a jelentősebb megbízásokat. A lap úgy tudja, hogy előterjesztés készül arra is: állítsa le a reklámidő értékesítésre kiírt pályázatot az MTV vezetése.

Ajánlat:

Kis Roland Garros-história

Az MTV százmilliókat fizetett az Ezüsthajónak