Kétezer ember kitelepítése várható az áradás miatt

Előreláthatólag kétezer embert kell majd ideiglenesen kitelepíteni a következő napokban a Dunán levonuló nagy árhullám következtében. A partvédelmi munkákat és a gáterősítéseket több mint 6 ezren végzik - állapította meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője.

Előreláthatólag még kétezer embert kell kitelepíteni a Duna árral fenyegetett területeiről - jelentette ki Bakondi György. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője elmondta: eddig 360-an voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket a növekvő mennyiségű víz miatt, de fel kell készülni a további kitelepítésekre is.

Bakondi György elmondta: a nap során végigjárta Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megye Duna-partjait, s tapasztalatai szerint mindenütt szervezetten, megfelelő anyagi, technikai eszközökkel ellátva végzik az emberek - hozzávetőleg 6 ezren - a gátmegerősítő, partvédelmi munkákat. Mint mondta: bár hosszan tartó áradással kell számolni, nagy baj sehol sem várható.

Szob polgármestere szintén részt vett a szemlén. Tájékoztatása szerint a víz három utcát öntött el a városban. Innen 120 családot kellett ideiglenesen elhelyezni. Remitzky Zoltán elmondta: amennyiben az árhullám tovább növekszik, más családokat is el ki kell költöztetni.