Feljelentette egy jogász a söjtöri rendbontókat

Egy jogász feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen azok ellen, akik október 18-án Söjtörön megzavarták a kormánytagok részvételével zajló rendezvényt. A feljelentő szerint a krumpli és a tojás dobálásával a rendzavarók a garázdaság mellett a rongálás vétségét is elkövették.

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt tett feljelentést a söjtöri események kapcsán egy jogász hétfőn a Legfőbb Ügyészségen. "Álláspontom szerint a többek között MIÉP-zászlót lengető garázda csoportosulás tagjai olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy nem csak a jelenlévőkben, hanem az elektronikus média közvetítéseit látó több százezer magyar állampolgárban is megbotránkozást keltsen" - közölte a feljelentést tevő Bognár Péter.

A jogász álláspontja szerint a garázda csoport megzavarta egy egész falu közössége által szervezett ünnepség lebonyolítását, valamint a tojás és a krumpli dobálásával a rongálás vétsége is megvalósult. A feljelentésben Bognár Péter sajnálkozását is kifejezi, hogy a bűnüldöző szervek nem indítottak hivatalból eljárást a Söjtörön történtek miatt. A jogász hozzátette: ha nyilvánosságra kerül feljelentése, akkor talán nem kap rá elutasító választ az ügyészségtől.

Söjtörön október 18-án kifütyülték Medgyessy Péter kormányfőt, és megakadályozták, hogy elmondja avatóbeszédét Deák Ferenc felújított szülőháza előtt. A községben rendezvényt tartó MIÉP-esek már a kormánytagok helyszínre érkezését sípszóval fogadták, az ünnepségen krumplit, tojást, fadarabokat dobáltak, kórusban hazaárulózták a kormány tagjait.

KAPCSOLÓDÓ CIKK