Vádat emeltek Sík Zoltán ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek magánokirat-hamisítás vétsége miatt az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa, Sík Zoltán, valamint egy ügyvéd ellen. A vád szerint az informatikai kormánybiztosságnak dolgozó ügyvédtől fiktív számlákat kértek és fogadtak el.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek Sík Zoltán, az Orbán-kormány volt informatikai kormánybiztosa ellen magánokirat-hamisítás vétsége miatt - hangzott el kedd este a TV2 Tények című műsorában. Az információt az MTI-nek is megerősítették. Sík Zoltán 2001 júniusától közel egy évig vezette a Miniszterelnöki Hivatal informatikai kormánybiztosságát, az ügy másodrendű vádlottja, Ormós Zoltán pedig az Ormós Ügyvédi Iroda vezetője.

A vádirat szerint Ormós irodája 2001 márciusától szerződés nélkül dolgozott az informatikai kormánybiztosságnak, majd augusztusban Sík és Ormós szerződést kötött, és Sík ragaszkodott ahhoz, hogy a korábbi munkáért járó díjazást ennek keretében számolják el. Ezért arra bírta rá Ormóst, hogy fiktív számlákat nyújtson be. Az ügyészség ezért magánokirat-hamisítás vétségével vádolja Sík Zoltánt és Ormós Zoltánt - írja a Népszabadság.