A szülők fizethetnek a gyerekek hamis bombariadójáért

2005.07.28. 10:39

Megtalálták azt a tízéves gyereket, aki még július elején azzal fenyegetőzött, hogy felrobban a Nyugati pályaudvar.  A fiú hozzátartozóinak - ugyanúgy, mint a Parlament felrobbantásával fenyegetőző lányénak - meg kell térítenie a rendőrség költségeit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese.

Egy gyermekhang július 10-én 18 óra 45 perckor közölte a rendőrséggel, hogy a fővárosban, a Nyugati pályaudvaron bomba fog robbanni. A fenyegetést követően a rendőrség kiürítette a Nyugati pályaudvart, majd a Rendészeti Biztonsági Szolgálat Tűzszerész Szolgálatának munkatársai átvizsgálták a pályaudvar területét, de robbanóanyagot, robbanószert vagy egyéb gyanús csomagot nem találtak. A nyomozás során megállapították, hogy a tettért egy tízéves fiú felelős, akit a BRFK nyomozói július 27-én, vácdukai lakcímén megtaláltak - mondta Sass Oszkár hadnagy.

Sass közölte: a rendőrség személyi és technikai erőinek indokolatlan igénybevétele miatt felmerülő költségeket a BRFK áthárítja az elkövetőre, illetve annak hozzátartozóira.

A BRFK munkatársai számára kedden ismertté vált az a 14 éves tököli lány, aki 16 éves fiú ismerőse biztatására fenyegetőzött kedden azzal, hogy bomba robban a Parlamentben. A rendőrség ebben az esetben is behajtja az elkövető családján a személyi és technikai erőinek indokolatlan igénybevétele miatt felmerülő 200 ezer forintos költséget.

KAPCSOLÓDÓ CIKK