A GKM vizsgálja a Széchenyi-terv 2002 április-májusi kifizetéseit

Vágólapra másolva!
Kóka János vizsgálatot rendelt el a Széchenyi-terv programjából 2002 április-májusában, az Orbán-kormány idején, de már az elvesztett parlamenti választások ismeretében "last minute" odaítélt 27,7 milliárd forinttal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A miniszter a sajtótájékoztatón elmondta: négy napja, egy bejelentés kapcsán értesült arról, hogy egy vélhetően bűnözői érdekeltségű társaság 2002 április-májusában 87,7 millió forint támogatást kapott a Széchenyi-terv programjából törvénytelenül, ráadásul a cég akkor már felszámolás alatt állt.

Kóka János vizsgálatot rendelt el az Orbán-kormány "last minute" akciója keretében kifizetett közpénz felhasználásáról. "Ha szükséges, akkor a támogatás átvevőinél csalás, sikkasztás gyanújával, a kifizető részéről pedig hanyag vagy hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz a tárca" - hangsúlyozta a miniszter.

Kóka szerint felmerült a gyanúja, hogy a közpénzeket nem vállalkozásfejlesztési célra, és részben bűnözői csoportoknak is juttatták.

"Kóka János mai sajtótájékoztatóján blöffölt, és Keller László nyomdokaiba lépett" - reagált nyilatkozatában Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. Szijjártó szerint Keller László alaposan kivizsgáltatta az Orbán-kormány pénzügyi tevékenységét és semmilyen törvénysértést nem találtak.

MTI - [origo]