Harminc használható hívás érkezett a lövöldözésről

Vágólapra másolva!
Eddig harminc olyan telefonhívást kapott a rendőrség, amely értékelhető információt tartalmaz a Teve utcai rendőrpalotát ért keddi támadásról - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Továbbra sem találják ugyanakkor azt a fekete Volkswagent, amely a lövöldözés idején a környéken járt.
Vágólapra másolva!

Sok bejelentés érkezett a rendőrséghez a keddi rendőrszékház elleni támadásról, ezek közül harminc értékelhető információkat tartalmaz - mondta csütörtök délelőtt az MTI-nek a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője, Horváczy Emese. Hozzátette: ezt a harminc bejelentést jelenleg ellenőrzik a nyomozók.

A rendőrség továbbra is keresi azt a fekete Volkswagen Golfot, amely a lövöldözés idején járt a Teve utcában, a kocsi utasa vagy utasai ugyanis fontos információkkal szolgálhatnak - közölte Horváczy Emese.

A szóvivő korábban az [origo]-nak elmondta, kilenc vonalon nyomoznak. Külön vizsgálják például azt, hogy milyen motiváció állhat a háttérben, vagyis hogy szélsőséges csoportról, magányos elkövetőről, esetleg valamely szervezett bűnözői körről van-e szó. Vizsgálják a környék térfigyelő kameráinak felvételét és a fegyvert is kutatják.

A rendőrség Teve utcai székházára kedden hajnalban, 0 óra 33 perckor adtak le, vélhetően egy Kalasnyikov géppisztolyból nem célzott lövéseket. Bene László országos rendőrfőkapitány aznap közölte: 15 lövés érte az épületet, és a lövedékek csaknem 15 millió forintos kárt okoztak. A golyók az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között csapódtak be.

Az országos rendőrfőkapitány még kedden ötmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval segíti a nyomozást. Az ORFK szóvivője szerdán az [origo]-nak azt mondta, lehetséges, hogy tovább emelik a díjat.

[origo]/MTI