Meghalt a debreceni falmászó díler

2007.05.02. 19:44

Meghalt az a debreceni férfi, aki szerdán délután akrobatákat megszégyenítő módon menekült el a rendőrök elől egy III. emeleti lakásból.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint a rendőrök Debrecen belvárosában intézkedtek kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt. Előbb két személyt igazoltattak, akik egy bérházból jöttek le és az autójukhoz igyekeztek. Az ellenőrzés során a férfiak táskájában mintegy 2 kilogramm kábítószergyanús anyagot találtak.

Az egyik igazoltatott elmondta, hogy harmadik társuk az épület egyik III. emeleti lakásában van. A rendőrök azonban az ellenőrzéskor csak egy nyitott erkélyajtót találtak, s azt látták, hogy egy férfi akrobatákat megszégyenítő mutatványokat végrehajtva mászik lefelé a bérház falán.

Az illető leérve futásnak eredt, de 300-400 méter megtétele után a rendőrök elfogták. A táskából - amelyet a férfi mászás közben is végig magánál tartott - körülbelül 2 kilogramm kábítószergyanús anyag és több mint kétmillió forint került elő.

A férfi az elfogását követően rosszullétre hivatkozott, ezért rögtön mentőt hívtak hozzá, de a kórházba szállítást követően meghalt - közölte a sajtóreferens.

A rendkívüli haláleset vizsgálata igazságügyi szakértő bevonásával folyik.