Kidöntenék a csontvázakat a rendőrség szekrényéből

2007.05.22. 7:50

Kondorosi Ferenc igazságügyi államtitkár szerint rendet kell tenni a rendőrségen belül, magának a rendőrségnek is érdeke, hogy a különböző ügyekben kiderüljön az igazság. A Nap-keltében nyilatkozó Kondorosi szerint a rendőrség a botrányok ellenére sem fog szétesni.

"Inkább dőljenek ki a csontvázak a szekrényből" - mondta a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedd reggel az igazságügyi államtitkár a rendőrség állapotával kapcsolatban. A politikus szerint "rendet kell csinálni", a rendőrségnek is érdeke, hogy a különböző ügyekben kiderüljön az igazság.

Kondorosi Ferenc, akit a lemondott miniszter lehetséges utódjaként emlegetnek, úgy véli, hogy a rendőrség a jelenlegi botrányok ellenére sem fog szétesni. A 35-36 ezres állomány túlnyomó többsége tisztességes, szakmailag felkészült ember - mondta a politikus.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese, Szabadfi Árpád tábornok, aki jelenleg a legmagasabb rangú rendőrtiszt, hétfőn a miniszter elé terjesztett egy csomagot a sürgős tennivalókról, mely a szervezeti intézkedésektől a rendőrök pszichológiai felkészítéséig sokféle feladatot tartalmaz.
   
Az államtitkár egyetért azzal, hogy jöjjön létre egy új, magas rangú testület, melynek feladata a rendőrségi kényszerintézkedések, az esetleges rendőri erőszak kivizsgálása lenne. A testület tagjaira a miniszterelnök tenne javaslatot, és az államfő nevezné ki őket. Kondorosi szerint az ehhez szükséges kétharmados parlamenti többség megszerezhető, az ötpárti tárgyaláson a javaslatot mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikusok támogatták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK