Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Nem bizonyítható, hogy ételtől betegedett meg az az ötszáz fővárosi diák, akik szombaton lettek rosszul - állítja az ÁNTSZ. A tisztiorvosi szolgálat szerint a megbetegedéseket okozhatta influenza is. Pontosabbat az orvosok csak a betegektől vett minták vizsgálata után tudnak mondani.
Vágólapra másolva!

Jelenleg nem erősíthető meg, hogy étel okozta a VI., a VII., és a XV. kerület egyes oktatási intézményeiben tanuló gyerekek megbetegedéseit - közölte hétfőn az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH). Szombaton több mint ötszáz gyermek betegedett meg az öt intézményben.

A szakemberek akkor azt mondtak: az ételfertőzés mellett sokan influenzásak is lehetnek. Ezt erősítette meg az ÁNTSZ is, a tisztiorvosi szolgálat szerint a nagyszámú iskolai hiányzások hátterében az influenza és influenzaszerű megbetegedések is szerepet játszhatnak. Az ÁNTSZ szerint az érintett intézményeket ellátó konyha több olyan intézmény étkeztetését is biztosítja, melyekben nem tapasztaltak hasonló arányú hiányzást.

A nagyszámú hiányzások okait az ÁNTSZ jelenleg is vizsgálja. Az ÁNTSZ szakemberei a betegektől mintákat gyűjtenek, ezek laboratóriumi vizsgálata segít majd a kórokozók meghatározásában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről