Életveszélyesen megégett a nagykanizsai gázrobbanás egyik sérültje

Vágólapra másolva!
Súlyos égési sérülései miatt életveszélyes állapotban van az a nagykanizsai férfi, akinek egy felrobbanó gázpalack miatt teljesen romba dőlt a háza szombaton. A sérült fiát szintén égési sérülésekkel ápolják, de az ő állapota kielégítő.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes állapotban van az a nagykanizsai férfi, akinek szombaton este gázrobbanás miatt dőlt romba a háza. A férfit a nagykanizsai kórházba vitték a mentők, majd nem sokkal később átszállították Pécsre, az égéssebészeti osztályra, mert testének körülbelül 50 százaléka megégett - közölte vasárnap délelőtt a Kanizsai Dorottya Kórház ügyeletes traumatológusa.

A robbanásban a háztulajdonos fia is megsérült, őt továbbra is Nagykanizsán ápolják. A fiú végtagjain és az arcán szenvedett első, illetve másodfokú égési sérüléseket, a körülményekhez képest kielégítő az állapota.

A tragédia szombaton este történt, az udvari lakóház szinte a földdel vált egyenlővé. Az épületben egy 15 éves fiú és az édesapja éppen vacsorát melegített, amikor felrobbant a 11 és fél kilogrammos gázpalackjuk. A család azért nem vezetékes gázt használt, mert tartozások miatt azt már korábban kikapcsolták náluk. Elképzelhető, hogy a helyette beállított gázpalackot szakszerűtlenül szerelték össze a tűzhellyel, és ezért történt a tragédia.

A hatalmas robbanás miatt néhány környező házon is betörtek az ablakok, a felrobbant 40-50 négyzetméteres házból pedig gyakorlatilag csak építési törmelék maradt. Bár a szomszéd héázak is megsérültek, a szomszédoknak nem kellett elhagyniuk az otthonaikat.