Csütörtökön sem indult el több BKV-busz

Vágólapra másolva!
Hét vonalon ismét nem indult el az első busz csütörtök hajnalban a BKV tájékoztatása szerint. Számos vonalon késtek a buszok, akadt olyan járat, amelyikre a szokásos tíz perc helyett ötvenöt percet is várni kellett. Reggel hét órakor még mindig volt olyan busz, amelyik egyáltalán nem közlekedett. Koradélutánra egy időre az összes buszjárat menetrendje helyreállt, de később néhány járat újra elkezdett késni. A BKV szerint összesen 142 busz nem állt forgalomba.
Vágólapra másolva!

A BKV csütörtök hajnali tájékoztatása szerint megint nem indult el több vonalon az első busz, így késés, fennakadás tapasztalható a fővárosi tömegközlekedésben. Nem indult hajnalban a 7E, a 173-as, a 151-es, a 35-ös, a 170-es, a 212-es és a 217-es.

A BKV reggel hat órakor kiadott közleménye még közel negyven késő járatról adott tájékoztatást, és még hét órakor is akadt olyan busz, amelyik egyáltalán nem közlekedett. A nyolckor kiadott közleményben már valamivel kevesebb járat szerepelt, és a BKV ekkor már nem írt olyan buszról, amelyik egyáltalán ne járna.

A közlekedési vállalat szerint a szuper kontrollcsoportok működésének köszönhetően csütörtökön lényegesen több volt a kiadott járművek száma, mint az előző nap. Kedd óta a felére csökkent a forgalomból hiányzó járművek száma, akkor 272 ilyen busz volt, szerdán 218, csütörtökön a nyolc órás adatok szerint csak 142 - írták.

A BKV délután egy óra előtt kiadott közleménye szerint ekkorra valamennyi buszjárat menetrend szerint közlekedett már, azonban "a városi közlekedés sajátosságai miatt menetrendi eltérések előfordulhatnak". Háromnegyed kettőre megint változott a helyzet, ugyanis néhány járat ismét késni kezdett. A jelenlegi helyzet:

5-ös busz: 10 helyett 10-15 percenként
7-es busz: 6 helyett 6-8 percenként
9-es busz: 7-8 helyett 7-10 percenként
11-es busz: 5 helyett 5-7 percenként
15-ös busz: 10 helyett 10-13 percenként
16-16A-116-os buszok: 3 perc helyett 3-5 percenként
22-es busz: 4-5 helyett 4-6 percenként