Nem ismerte gyilkosát a lelőtt rendőr az édesanyja szerint

Vágólapra másolva!
A nyilvánosság kizárásával temetik el a jövő szerdán azt a fiatalembert, akit szerda hajnalban lőttek le Alsóörsön a rendőrrel együtt. A meggyilkolt rendőr édesanyja az RTL Klub Híradójának azt mondta: fia nem ismerte a gyilkosát.
Vágólapra másolva!

A jövő héten temetik el azt a 21 éves főiskolás diákot, akit egy rendőrrel együtt halálos lövés ért szerda hajnalban a Veszprém megyei Alsóörsön. Az elhunyt diák édesapja pénteken azt mondta: az alibánfai önkormányzat saját halottjának tekinti a fiát. A temetés a jövő szerdán lesz a faluban. Az apa hozzátette: minden bizonnyal nagyon sokan lesznek a temetésen, de nem szeretnének még nagyobb felhajtást, ezért kérik, hogy a sajtó munkatársai ne legyenek jelen a szertartáson.

A Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, nem sokkal éjfél után lőtték le a rendőrt és az épp általa ellenőrzött fehér, Ford Fiesta típusú autó egyik utasát, a főiskolás fiatalembert. A rendőrök az eset után egy sötét kocsit kerestek, amelyet meg is találtak. A kocsi mellett egy ismeretlen férfi holtteste feküdt, az autóban pedig több lőfegyver és lőszer volt.

A meggyilkolt rendőr édesanyja pénteken az RTL Klub Híradójának azt mondta: nem ismerte egymást a fia és gyilkosa, nem volt szó féltékenységről. A Független Hírügynökség korábban meg nem nevezett forrásból származó értesüléseire hivatkozva arról írt: vizsgálja a rendőrség, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a szerdai alsóőrsi gyilkosságok hátterében.

"Arról a szálról, ami a sajtóban megjelent, hogy szerelemféltés miatt történt, szó sincsen, mert nem is ismerték egymást, és ezt a nyomozás bebizonyította. Ez egy kitaláció, ez egy, én nem tudom, ki találta ki ezt a rémséget, és el kell mondjam, hogy én először és utoljára nyilatkozom, csak azért, hogy megvédjem az elhunyt fiam emlékét, mert szó sincs olyanról, amit terjesztenek" - mondta az RTL Klub Híradójának az édesanya, aki szerint teljesen más irányba folyik a nyomozás.

"Csak annyit tudok még hozzáfűzni, amit elmondhatok, hogy nem a fiam ellen indult ez a támadás, hanem maga a rendőr ellen...Nem a fiam személye ellen, hanem maga mint rendőr. Ő látott egy rendőrt, és őellene" - mondta az anya, aki szerint a támadó nem tudhatta, hogy az ő fia fog a sarkon állni. Az ügyészség továbbra sem ad hivatalos tájékoztatást a gyilkosság hátteréről.

A feltételezett támadó az RTL Klub információja szerint svájci-magyar állampolgár volt. A svájci Blick is beszámolt a történtekről, egyebek mellett azt írták a 33 éves férfiról, hogy Baselben élt, egyedül egy kétszobás lakásban, és hogy egy másik településen egy irodában dolgozott. A lap szerint a férfi Magyarországon született, és édesanyjával még gyerekként költözött Svájcba, hétfő óta volt a Balatonnál, nagyanyja nyaralójában. A svájci újság arról is írt, hogy a férfi nagyon jó lövész volt, és júniusban a svájci hadseregben rendszeresített géppisztollyal nagyon jól teljesített egy versenyen.