Gyerekektől raboltak a Miskolcon elfogott fiatalok

Vágólapra másolva!
Csoportosan elkövetett rablás miatt indítottak eljárást három fiatal ellen a miskolci rendőrök. A fiatalok korábban több alkalommal raboltak mobiltelefonokat gyerekektől.
Vágólapra másolva!

Főleg mobiltelefonokat raboltak gyerekektől náluk nem sokkal idősebb fiatalkorúak Miskolcon, akiket csütörtökön fogtak el a rendőrök - közölte pénteken a rendőrség pénteken. A fiatalkorú tetteseknek az volt a módszerük, hogy a gyerekeket körbeállták, majd elvették mobiltelefonjukat, amelyket értékesítettek. A 15-16 éves fiúkból álló csoport legutóbb szerdán két 13 éves fiút félemlített meg, egyiküket bántalmazták is, majd a zsákmányolt telefonokkal elmenekültek.

A rendőrség rablás miatt indított eljárást, és az elkövetőket csütörtökön fogtak el. A Nagykinizsről, Kiskinizsről, illetve Halmajról Miskolcra érkezett csapat tagjai újabb rablásra készültek, amikor elkapták őket. A rendőrség háromrendbeli, csoportosan elkövetett rablással gyanúsítja a fiatalkorúakat. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.