Bárándy Gergely: Részt vesz az MSZP az alkotmányozási vitában

Vágólapra másolva!
Bárándy Gergely szerint az MSZP képviselőcsoportja részt vesz az új alkotmány parlamenti vitájában. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a múlt héten minden ellenzéki pártot arra szólított fel, hogy bojkottálja az alkotmányozási folyamat egészét, beleértve az országgyűlési munkát is.
Vágólapra másolva!

Bárándy Gergely szocialista képviselő szerint az MSZP részt vesz az új alkotmány országgyűlési vitájában annak ellenére, hogy pártja az alkotmányozás eddigi folyamatából kivonult. Bárándy Gergely egy internetes blognak adott interjújában azt mondta, a képviselőcsoport azt az álláspontot képviseli, hogy részt kell venni a vitában, mert ott már nem egy dokumentum kidolgozásáról, hanem annak kritikájáról van szó. A teljes interjú itt olvasható.

Mesterházy Attila szocialista pártelnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy az MSZP fenntartja álláspontját, és nem vesz részt az alaptörvény parlamenti vitájában. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a múlt héten minden ellenzéki pártot arra szólított fel, hogy bojkottálja az alkotmányozási folyamat egészét, így az Országgyűlés munkáját is.

Bárándy Gergely arról is beszélt, hogy a hivatalos alkotmányverzió mellé az MSZP a saját alternatív koncepcióját is leteszi, amelyet már társadalmi vitára bocsátottak. Bárándy szerint az új alkotmányt népszavazásnak kell megerősítenie, mert azon kiderülne, hogy a magyar emberek mennyire érzik magukénak az alaptörvényt.