Mindenkit kérdőíven kérdez meg a kormány az új alkotmányról

Vágólapra másolva!
Kérdőívet készít a kormány az alkotmányozással kapcsolatban, amivel megkeresik az állampolgárokat is. A kabinet ugyanis kíváncsi az állampolgárok véleményére az új alkotmány koncepciójáról.
Vágólapra másolva!

Széles konzultációt szeretne a kormány az új alkotmánnyal kapcsolatban, ezért egy kérdőívet készítenek, amelyet a következő hetekben eljuttatnak az állampolgároknak is.

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, hogy a Miniszterelnökség készít egy kérdőívet, amely egyfajta konzultációnak tekinthető. A közigazgatási és igazságügyi miniszter hozzátette, eddig sem volt titok, hogy az alkotmányozással kapcsolatban szeretnének a lehető legszélesebb körű konzultációt folytatni, azaz közvetlenül is felvennék a kapcsolatot az emberekkel. A kérdőív szövegének véglegesítése még folyik.

A nemzeti konzultációról Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője korábban azt mondta, az új és végleges alkotmány megszületése előtt Magyarországon mindenkinek lehetősége lesz nemzeti konzultáció keretében elmondani, hogy mit gondol az új és végleges alkotmányról.