Gyurcsány: Ha el akarnám hagyni az MSZP-t, már megtettem volna

Vágólapra másolva!
A teljes MSZP-frakció, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is megerősítette azt, hogy továbbra is a szocialista pártban szeretne politizálni. Az MSZP-frakció ma kilenc órán át tartó, kemény hangvételű ülésen vitatta meg Gyurcsány pártszavazási kezdeményezését, illetve egy új párt alakításával kapcsolatos törekvéseit. A frakció döntött arról, hogy lesz pártszavazás, Gyurcsány pedig kijelentette, hogy ha el akarná hagyni az MSZP-t, már megtette volna.
Vágólapra másolva!

"Ha el akarnám hagyni az MSZP-t, már megtettem volna" - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP szerdai, kilenc órán át tartó frakcióülése után, amelyen a fő témája az egykori miniszterelnök pártszavazási, illetve új párt alakításával kapcsolatos törekvései voltak. A Magyar Nemzet információ szerint a bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány. A múlt hétvégén még új párt alapításáról beszélő egykori miniszterelnök egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy az MSZP számára foglalták le a Demokrata Párt nevet.

Az frakcióülés után Mesterházy Attila pártelnök bejelentette, hogy az ülésen a frakció minden tagja megerősítette, hogy továbbra is a szocialista pártban kíván politizálni, és elfogadhatatlannak tartja, hogy közülük bárki másik pártot szervezzen vagy támogasson. A pártelnök szerint a frakció elfogadta javaslatát, amely arra kéri a választmányt, hogy írjon ki pártszavazást, ezért a kezdeményezéssel előálló, Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform vállalta, hogy befejezi a témában meghirdetett aláírásgyűjtését. Mesterházy újságíró kérdésre elismerte, hogy a korábbi kormányfő által kezdeményezett kérdéseken kívül mást is szavazásra bocsáthatnak.

Gyurcsány a frakcióülés után azt mondta, hogy nem akarja elhagyni az MSZP-t. A Demokrata Pártról pedig azt mondta, hogy annak "nagyobb a füstje, mint a lángja".