Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Szabadon távozhatott a rendőrségről Repülős Gizi

Vágólapra másolva!
Nem helyezték előzetes letartóztatásba a Repülős Gizi néven elhíresült 85 éves asszonyt, akit csütörtökön tartóztattak le a Sopron melletti Hegykőn. Az ötvenes években ismertté vált tolvajnál nagy mennyiségű ékszert találtak ugyan, amelyről nem tudta megmondani, honnan származik, egyelőre azonban senki nem jelezte a rendőrségen, hogy meglopták volna.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezték az évtizedekkel ezelőtt Repülős Giziként elhíresült, és csütörtökön a Sopron melletti Hegykőről előállított tolvajt - közölte a soproni rendőrkapitányság szóvivője. Részleteket nem közölt, de az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült: a gyanú csupán besurranó lopás kísérlete, ez pedig nem elég az előzetes letartóztatásba helyezéshez.

Az idős nőnél nagy mennyiségű ékszert találtak ugyan, amelyről nem tudta megmondani, honnan származik, sértett azonban eddig még nem került elő.

A 85 éves asszony éppen egy családi ház udvarán nézelődött, amikor a nyomozók - akik egy falubeli hívása nyomán érkeztek a településre - elfogták.

K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Legutóbb ez év áprilisában, Balatonbogláron bukott le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről