Levetkőztették a vízbe dobás előtt a Hajógyárin eltűnt fiút

Vágólapra másolva!
Az egyik gyanúsított biztonsági őr a Blikk szerint azt állította a vallomásában, hogy kikísérték a Dokk szórakozóhelyről az ittas fiút, és akkor látták utoljára. A rendőrség gyanúja szerint megvert, majd a Dunába dobott fiú egyik ismerőse a lapnak azt mondta, látták, ahogy a biztonsági őrök lökdösik ki a fiút a helyről. A bíróság szombaton előzetes letartóztásba helyezte a két férfit
Vágólapra másolva!

Megverték, levetkőztették, majd a Dunába dobták az ittas állapotban levő Haraszti Gézát a Dokk szórakozóhely biztonsági őrei - írja a szombati Blikk. A lap úgy tudja, az egyik gyanúsított, B. Ádám azt állította a kihallgatásán, hogy az erősen ittas fiút azért kísérték ki, mert dülöngélt, és nekiment a vendégeknek. Nem bántották, a Dokk előtt pedig azt mondták neki, hogy levegőzzön, utána visszamehet. A gyanúsítottak szerint szóltak az ajtóban álló kisfőnöknek, hogy engedje vissza a fiút, ha már jobban van. A két gyanúsított állítása szerint ekkor látták utoljára Haraszti Gézát.

A Blikk idézi az tavaly decemberi estén a helyszínen levő egyik tanút, aki azt mondta, hogy alig töltöttek fél órát a helyen, amikor a fiú szólt, hogy elmegy a mosdóba. "Nem sokkal később én is a mellékhelyiségbe igyekeztem, de sehol nem találtam. Akkor mondta az egyik lányismerősöm, hogy látta, ahogy Gézát a biztonsági emberek kilökdösik a helyről" - idézi a tanút a Blikk.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombati végzésében a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra rendelte el B. Ádám Ferenc és Z. Alfréd László gyanúsítottak előzetes letartóztatását - tájékoztatott Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője a bírósági honlapon szombaton megjelent közleményben.

Fülöp Valter, a BRFK bűnügyi helyettese pénteki rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy őrizetbe vettek két férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy bántalmazták, és a Dunába dobták a 21 éves Haraszti Gézát, akinek a holttestét tavaly, december 3-án találták meg a Hajógyári-sziget melletti Duna-szakaszon.

Akkor közigazgatási eljárás indult, de az ügyet a rendőrség június közepén, a Hajógyári-szigeten található szórakozóhelyek tulajdonosát, V. Lászlót és több rendőri vezetőt érintő korrupciós ügy kipattanása után újra elővette. Fülöp Valter ezt azzal indokolta, hogy ellentmondások merültek fel a korábbi közigazgatási eljárás során, ezért indítottak büntető eljárást.

Két másik, szintén a Hajógyári-sziget közeléből eltűnt fiú, Strehó Gergely és Rajnay Zoltán ügyében még tovább vizsgálódnak a nyomozók.