Késnek a vonatok a Dunántúlon

Vágólapra másolva!
A Dél-Dunántúlon vihar, Fejér megyében pályafelújítás és biztosítóberendezés hibája okoz késéseket szombat délután és este. 100-120 perces csúszások is előfordulhatnak.
Vágólapra másolva!

A dél-dunántúli vasútvonalakon több helyen fennakadásokat okozott a szombat este átvonult vihar - közölte a Mávinform. A Dombóvár-Gyékényes vasútvonal Jákó-Nagybajom-Beleg-Somogyszob szakaszán belógó faágak és felsővezeték-hiba nehezíti a vasúti közlekedést. Az erre közlekedők 60-120 perces késéseket is tapasztalhatnak.

A Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonal Zalaszentjakab-Nagyrécse közötti szakaszán szintén a viharban leszakadt felsővezeték nehezíti a vasúti közlekedést. Ezen a szakaszon áll a vasúti közlekedés. A MÁV szakemberei dolgoznak a viharkárok felszámolásán.

A sajtóügyeletes közölte azt is, hogy a Balaton északi és déli oldalán közlekedő vonatokat érinti a Tárnok-Érd közötti vasúti pálya átépítése. A tervezett munkálatok miatt a vonatok itt átlagosan 20-30 perccel, egyes vonatok közel 100 perccel hosszabb menetidővel közlekednek.

Az Origo egyik munkatársa is az egyik ilyen vonattal utazott Székesfehérvárról Budapestre szombat délután, és bő másfél órás késéssel érkezett meg. Azt mondta, a vonat minden második-harmadik megállóban vesztegelt 15-20 perceket, de volt, ahol fél órát álltak. A Máv telefonos ügyeletén az Origónak azt mondták, a késést nem csak a pálya felújítása okozta, hanem elromlott egy biztosítóberendezés is.