Túlzónak érzi a büntetését a pécsi ámokfutó

Vágólapra másolva!
Nem akart gyilkolni, a nem megfelelő terápia miatt került pszichotikus állapotba, és bortön helyett a kényszergyógykezelést tartotta volna igazságosnak - mondja egy most megjelenő új könyben a pécsi egyetemen diáktársát meggyilkoló férfi.
Vágólapra másolva!

"Sosem volt gyilkolási szándék bennem" – állítja Gere Ákos, aki 2009 novemberében a pécsi egyetemen agyonlőtte egyetemista társát. A pécsi ámokfutó néven elhírest férfi a P. Gál Judit most megjelent, Halálosztók című könyvében szólalt meg, melyből a Vs.hu idéz néhány rövid részletet.

Gere háromszor lőtt mellkason egy diákot, aki a helyszínen meghalt, másik három embert pedig megsebesített. Életfogytiglani fegyházra ítélték, legkorábban huszonhat év múlva szabadulhat.

Állítása szerint 15 éves kora óta szedett gyógyszereket, és azt mondja, megfelelő terápiával nem került volna olyan pszichotikus állapotba, hogy 2009. november 26-án lövöldözni kezdjen a Pécsi Tudományegyetemen.

"Bűnhődni mindenféleképpen kell. Nem akarok mentséget keresni és kisebbíteni a történtek jelentőségét, a halálesetet, a sérüléseket. Ugyanakkor túlzónak találom az ítéletet. (...) igazság szerint a kényszergyógykezelést tartottam volna megfelelőnek" – mondja a könyvben.