A 4-es metró lemaradt az éves bérletről

Vágólapra másolva!
Vagy nem lesz érvényes rá, vagy a BKK már most tudja, hogy idén úgysem adják át.
Vágólapra másolva!

Kihagyták a 2014-es éves bérlet hátoldaláról a 4-es metrót azok a járatok közül, amelyekre érvényes lesz - írja az Index a Metróért Egyesület Facebook-oldalára hivatkozva.

A lap emlékeztet rá, hogy habár Tarlós István főpolgármester korábbi nyilatkozataiban többször megemlítette a 4-es metró 2014 tavaszi (konkrétan március 31-i) átadását – és ez a választások időpontjának közelsége miatt is igen valószínű –, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) úgy tűnik, nem ennyire bizakodó.

A BKK közlése szerint ugyanakkor a jegyek és bérletek érvényességét nem a hátoldali szövegek határozzák meg, mert azok csak tájékoztatásra szolgálnak, és sokkal kevésbé részletesek, mint a díjszabás szövege, ami akár évközben is változhat. "Ez történik majd ezesetben is: ma a bérletek az M4-es vonal zajló próbaüzemére nem érvényesek, a vonal megnyitása után válnak majd azzá", írták.

Hozzátették azt is, hogy a bérletek hátoldali szövegét a kibocsátásukkor érvényes feltételek szerint kell összeállítaniuk, tehát olyan vonalakat, amelyek - még - nem üzemelnek, nem tüntethetnek fel. Azoknak a jegyeknek és bérleteknek a hátoldali szövegei, amelyek az M4-es metró üzembe helyezését követően kerülnek majd forgalomba, már az M4 vonalat is tartalmazni fogják, írták. Idézik emellett a díjszabási szabályzatukat, amely szerint a most megvásárolt bérletek érvényesek lesznek az M4 vonalon is annak megnyitása után.