Vágólapra másolva!
A Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei elleni kémkedés gyanúja miatt kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését – értesült a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a jobbikos politikus ellen április elején az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést.

Kovács Béla 2013 decembere óta elnöke az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének. Erről a szervezetről Brüsszelben – lengyel és francia gyanú alapján – úgy gondolják, hogy orosz irányítás alatt áll írja az újság. A szervezet célja, hogy teljesítse azokat a feltételeket, amelyekkel az Európai Parlamentben saját frakciót alakíthat.

A Magyar Nemzet néhány körülmény alapján arra a következtetésre jut, hogy Kovács az oroszoknak kémkedett. Azt írják, hogy Kovács havonta járt Oroszországba. Emellett a politikus felesége Isztohin Szvetlana oroszosztrák kettős állampolgár, aki az újság értesülései szerint a KGB kémelhárításának a munkatársa volt.

Kovács előbb Japánban, majd a nyolcvanas évek közepétől a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében gyarapította a tudását. Erről az egyetemről köztudott, hogy a szovjet érában szorosan együttműködött a diktatúra állambiztonsági szervezetével, a KGB-vel írja a Magyar Nemzet. Kovács 2003-ban jött haza Magyarországra, majd két évvel később belépett a Jobbikba.

Kovács Béla a Jobbik európai parlamenti listájának harmadik, befutó helyén áll.